ΝΔ και Ελληνική Λύση ψήφισαν τις αλλαγές σε ΑΔΑΕ, ΕΣΡ

Με τις ψήφους της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης «πέρασε» η πρόταση για την αντικατάσταση των μελών της Ολομέλειας του ΕΣΡ, των οποίων η θητεία έχει λήξει.

Η νέα Ολομέλεια του ΕΣΡ είναι η εξής: πρόεδρος η πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, αντιπρόεδρος ο δημοσιογράφος, Γιάννης Πολίτης.

Μέλη

της Ολομέλειας διορίζονται: Ο Γιάννης Μιχελάκης, πρώην υπουργός Εσωτερικών και πρώην εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ. Ο Ευτύχης Παλλήκαρης, ο οποίος διετέλεσε για σύντομο χρονικό διάστημα πρόεδρος του ΑΠΕΜΠΕ μετά την εκλογική επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τον Ιούλιο του 2019. Δημήτρης Σταυρόπουλος δημοσιογράφος (Alpha), Σπυρίδων Χρυσοφώτης δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, Πέτρος Τριανταφυλλίδης αντιπρόεδρος Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Γιώργος Βλαβιανός δημοσιογράφος.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Κ. Τασούλας επέβαλλε ότι τα 3/5 επί των 27 μελών της Διάσκεψης των Προέδρων αντιστοιχούν σε 16 ψήφους τη στιγμή που ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έκαναν λόγο για 17.

Με ανάλογο επιχείρημα έγινε και η ψηφοφορία για αντικατάσταση των μελών της ΑΔΑΕ, που παρακολουθεί -μεταξύ άλλων- τις εξελίξεις στην υπόθεση των υποκλοπών.

Το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» στη ψηφοφορία, ενώ καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Πλεύση Ελευθερίας και Σπαρτιάτες, οι οποίοι άλλαξαν στάση.

Με τις ψήφους της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης οι αλλαγές στην ΑΔΑΕ περιλαμβάνουν τον Αθανάσιο Παλιάτσο για αναπληρωτή αντιπρόεδρο και ως τακτικά μέλη τους Κωνσταντίνο Οικονόμου, Δημοσθένη Ασημακόπουλο, Σταύρο Κωστόπουλο, Παναγιώτη Τρακάδα, Χαράλαμπο Τσιλιώτη.

Από την ΑΔΑΕ αποχωρούν ο αντιπρόεδρος Μιχαήλ Σακκάς, ο αναπληρωτής αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Μουστάκας και τα μέλη Κατερίνα Παπανικολάου, Δημήτριος Βέργαδος, Νικόλαος Παπαδάκης, Στέφανος Γκρίτζαλης.

ΝΔΕλληνική ΛύσηΒουλήΑΔΑΕΕΣΡ
Keywords
Αναζητήσεις
nd-kai-elliniki-lysi-psifisan-tis-allages-se-adae-esr.htm
Τυχαία Θέματα