ΝΔ:Περιμένουμε στοιχεία για το αν χρηματοδοτήθηκαν ελληνικά κόμματα απ’τον Πούτιν

Στις αποκαλύψεις που προκύπτουν από αποχαρακτηρισμένα έγγραφα των μυστικών υπηρεσιών στις ΗΠΑ, στα οποία υπάρχουν αναφορές ότι η Ρωσία χρηματοδότησε ξένα κόμματα και πολιτικούς σε 24 χώρες από το 2014, αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με τα εν λόγω

έγγραφα, η Ρωσία μετέφερε περισσότερα από 300 εκατομμύρια δολάρια σε ξένα πολιτικά κόμματα, αξιωματούχους και πολιτικούς σε πάνω από 24 χώρες από το 2014 και μετά, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η Μόσχα για να αυξήσει την επιρροή της στο εξωτερικό, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν.

Η ΝΔ τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι περιμένει πλέον νέα στοιχεία για το αν χρηματοδητήθηκαν από τον Βλαντιμίρ Πούτιν και ελληνικά κόμματα, καθώς και ποια ήταν αυτά.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Λίγες μέρες μετά τις αναφορές του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για παρεμβάσεις της Ρωσίας εντός της Ευρώπης, έρχεται η αποκάλυψη από τις ΗΠΑ για χρηματοδοτήσεις ξένων κομμάτων σε τουλάχιστον 20 χώρες, από τον Πούτιν.

Αυτό που ξέρουμε ήδη για την Ελλάδα, είναι ότι η Δικαιοσύνη των ΗΠΑ προχώρησε τον Απρίλιο σε δίωξη του Ρώσου επιχειρηματία Malofeyev, μεταξύ άλλων, για την παροχή χρηματοδότησης με 10 εκ. ευρώ μέσω εταιρειών, προκειμένου να δημιουργηθεί κανάλι ρωσικής προπαγάνδας στην Ελλάδα.

Με μεγάλο ενδιαφέρον, λοιπόν, περιμένουμε τα νέα στοιχεία για το αν χρηματοδητήθηκαν από τον Πούτιν και ελληνικά κόμματα, καθώς και ποια ήταν αυτά».

ΝΔΝέα ΔημοκρατίαΠουτινΡωσίακόμματαχρηματοδότηση
Keywords
Τυχαία Θέματα
ΝΔ Περιμένουμε, ’τον Πούτιν,nd perimenoume, ’ton poutin