Πολύνεκρα ναυάγια σε Λέσβο, Σάμο- Δεν ανταποκρίθηκαν οι τουρκικές αρχές

Τέσσερις νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός ναυαγίου βάρκας με πρόσφυγες και μετανάστες, σήμερα Δευτέρα 28 Αυγούστου, το πρωί στα ανοιχτά της Λέσβου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το σκάφος εντοπίστηκε τρία ναυτικά μίλια εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων. Ενημερώθηκαν οι τουρκικές αρχές, οι οποίες όμως δεν ανταποκρίθηκαν και δόθηκε εντολή από το θάλαμο επιχειρήσεων το Λιμενικό να προχωρήσει σε διάσωση.

Το ναυάγιο έγινε στα ανοιχτά της Συκαμιάς, σύμφωνα με το Λιμενικό περισυνελλέγησαν 23 άνθρωποι, οι τέσσερις εκ των οποίων χωρίς

τις αισθήσεις τους. Οι νεκροί μεταφέρονται στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Τα διασωθέντα άτομα μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης για ιατρικές εξετάσεις και στην συνέχεια για καταγραφή στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στο Μαυροβούνι.

Τέτοια περιστατικά αποτελούν πλέον σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Χαρακτηριστικά, μόνο τη χθεσινή ημέρα (27/8) το Λιμενικό Σώμα διέσωσε 156 ανθρώπους, μέσα σε ένα 24ωρο, σε Κω, Σάμο και Ρόδο.

Δεύτερο ναυάγιο σημειώθηκε μέσα σε λίγες ώρες στη Σάμο, μετά από αυτό στη Λέσβο.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας βάρκα με 35 μετανάστες που πλησίαζε στη Σάμο σκίστηκε και βυθίστηκε από τον διακινητή της, στη θέα του Λιμενικού.

Η βάρκα βυθίστηκε, με αποτέλεσμα να ανασυρθούν νεκρή μία γυναίκα κι ένα μωρό χωρίς τις αισθήσεις του.

Στο μωρό όμως δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και με ΚΑΡΠΑ επανήλθε. Οι διασωθέντες από το Λιμενικό μεταφέρθηκαν στη Σάμο.

χωρικά ύδαταΛΕΣΒΟΣΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣΛιμενικόδιάσωσηΣάμος
Keywords
Αναζητήσεις
neo-polynekro-navagio-sti-lesvo--den-antapokrithikan-oi-tourkikes-arches.htm
Τυχαία Θέματα