Νέος γύρος εκατοντάδων απολύσεων στην Google

Η Google βάζει νέο «κόφτη» σε εκατοντάδες θέσεις εργασίας στον παγκόσμιο οργανισμό προσλήψεών της, ως μέρος μιας ευρύτερης απόσυρσης προσλήψεων κατά τα επόμενα τρίμηνα, επιβεβαιώνει με δημοσίευμά του το CNBC.

«Δυστυχώς πρέπει να μειώσουμε σημαντικά το μέγεθος του οργανισμού προσλήψεων», είπε ο Brian Ong, αντιπρόεδρος προσλήψεων της Google,

στους υπαλλήλους σε μια βιντεοσύσκεψη την Τετάρτη, μια ηχογράφηση της οποίας ελήφθη από το CNBC.

«Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση και σίγουρα δεν είναι μια συζήτηση που κάποιος από εμάς ήθελε να έχει ξανά φέτος», σημείωσε ο Ong και πρόσθεσε: «Δεδομένης της βάσης προσλήψεων που έχουμε λάβει για τα επόμενα τρίμηνα, είναι το σωστό να κάνουμε συνολικά».

Οι εργαζόμενοι που εμπλέκονται στις μειώσεις των ομάδων προσλήψεων θα λάβουν email από σήμερα, τόνισε ο Ong.

Τον Ιανουάριο η Google, που ανήκει στην Alphabet, ανακοίνωσε ότι 12.000 περικοπές θέσεων εργασίας, επηρεάζοντας περίπου το 6% του εργατικού δυναμικού πλήρους απασχόλησης. Οι απολύσεις έγιναν σε ολόκληρη την εταιρεία, συμπεριλαμβανομένου του οργανισμού στρατολόγησης της Google.

Ο Ong είπε επίσης ότι οι εργαζόμενοι που «χτυπήθηκαν» από το κύμα των πρόσφατων απολύσεων θα διατηρήσουν την πρόσβασή τους στα γραφεία αυτή την εβδομάδα και στα διαδικτυακά συστήματα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτή η διευκρίνιση έρχεται σε συνέχεια του ότι προηγουμένως οι εργαζόμενοι είχαν επικρίνει την εταιρεία πως διέκοψε απότομα την πρόσβαση σε όσους έχασαν τη δουλειά τους τον περασμένο Ιανουάριο.

Googleπερικοπές θέσεων εργασίαςCNBCBRIAN ONG
Keywords
Αναζητήσεις
neos-gyros-ekatontadon-apolyseon-stin-google.htm
Τυχαία Θέματα