Νέος πρόεδρος της ΕΛΤΕ ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος- Το νέο ΔΣ

Νέα μέλη ορίστηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ), σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 162928 ΕΞ 2022 απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών.

Αναλυτικότερα:

• Ως Πρόεδρος, ορίζεται ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος του Αποστόλου, ορκωτός ελεγκτής λογιστής.

• Ως Α' Αντιπρόεδρος, ορίζεται ο Νικόλαος Παπαδήμος του Σταματίου, ελεγκτής και προϊστάμενος τμήματος Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

• Ως Β' Αντιπρόεδρος, ορίζεται ο Αλέξανδρος Σικαλίδης του Κωνσταντίνου, Ακαδημαϊκός

υπότροφος.

• Ως μέλος, ορίζεται ο Νικόλαος Κονταρούδης του Χρήστου, εκπρόσωπος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

• Ως μέλος, ορίζεται ο Κωνσταντίνος Σφακάκης του Εμμανουήλ, Οικονομολόγος και εκπρόσωπος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

• Ως μέλος, ορίζεται ο Νικόλαος Ηρειώτης του Παναγιώτη, Καθηγητής Λογιστικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και εκπρόσωπος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος.

• Ως μέλος, ορίζεται η Ελπίδα Μάγκουρα του Παναγιώτη, εκπρόσωπος της Τράπεζας της Ελλάδος.

Το βιογραφικό του νέου προέδρου

Ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου και τίτλου ορκωτού ελεγκτή λογιστή, έχει μακροχρόνια εμπειρία στον ελεγκτικό, λογιστικό και φορολογικό κλάδο στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία σε θέματα εταιρικής διακυβέρνησης και κανονιστικής συμμόρφωσης.

Τέλεσε Α' Αντιπρόεδρος της ΕΛΤΕ και Πρόεδρος του Συμβουλίου Ποιοτικού Ελέγχου από το 2014 έως σήμερα εκπροσωπώντας την ΕΛΤΕ και διεθνώς με τη συμμετοχή του στο Δ.Σ. της IFIAR και στo Consultive Group του CEAOB.

Υπέγραψε τη συμφωνία μεταξύ της Ε.Λ.Τ.Ε. και του Συμβουλίου Λογιστικής Εποπτείας των Εταιρειών Δημοσίου Ενδιαφέροντος των Η.Π.Α. (Public Company Accounting Oversight Board-PCAOB) για την από κοινού διεξαγωγή ποιοτικών ελέγχων.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την επιτυχή ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο της ΕΕ Οδηγίας 56/2014 και του ΕΕ Κανονισμού 537/2014 για το ελεγκτικό επάγγελμα, συμβάλλοντας στην αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου του ελεγκτικολογιστικού επαγγέλματος στην Ελλάδα.

Ορίστηκε ως Project Leader σε πρόγραμμα Διδυμοποίησης (twinning) της ΕΕ με τη Γεωργία, κατά την περίοδο 2018-2020, για θέματα ελεγκτικών και λογιστικών προτύπων και εταιρικής διακυβέρνησης.

Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και ΕλέγχωνΠαναγιώτης Γιαννόπουλοςδιοικητικό συμβούλιο
Keywords
Τυχαία Θέματα