Νετανιάχου: «Εξωφρενικές» οι κατηγορίες περί γενοκτονίας- Έχουμε δικαίωμα στην αυτοάμυνα

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, μιλώντας μετά την προκαταρκτική ετυμηγορία του Διεθνούς Δικαστηρίου του ΟΗΕ, ανέφερε ότι η κατηγορία για διάπραξη γενοκτονίας από πλευράς του εβραϊκού κράτους κατά των Παλαιστινίων στη Γάζα είναι «εξωφρενική» και πρόσθεσε ότι η χώρα του θα πράξει ό,τι χρειάζεται για την αυτοπροστασία της.

«Όπως κάθε χώρα, το Ισραήλ έχει αυτονόητο δικαίωμα στην αυτοάμυνα», ανέφερε.

«Η μοχθηρή απόπειρα να αρνηθούν κάποιοι στο Ισραήλ το συγκεκριμένο

θεμελιώδες δικαίωμα αποτελεί σαφή διάκριση ενάντια στο εβραϊκό κράτος - και δικαίως απορρίφθηκε», συμπλήρωσε.

«Ωστόσο, η κατηγορία για γενοκτονία που διατυπώθηκε κατά του Ισραήλ δεν είναι μόνο ψευδής, είναι εξωφρενική και οι αξιοπρεπείς άνθρωποι παντού θα πρέπει να την απορρίψουν», είπε και συμπλήρωσε πως «Η δέσμευση του Ισραήλ στο διεθνές δίκαιο είναι ακλόνητη. Εξίσου ακλόνητη είναι η ιερή μας δέσμευση να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη χώρα μας και τον λαό μας».

Στο βίντεο – απάντηση στις αποφάσεις το Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, ο ισραηλινός πρωθυπουργός χαρακτηρίζει τη Χαμάς «γενοκτονική» οργάνωση που έχει ορκιστεί να επαναλάβει τις «θηριωδίες» της 7ης Οκτωβρίου «ξανά και ξανά». και υποστηρίζει ότι ο πόλεμος του Ισραήλ είναι εναντίον «τρομοκρατών, όχι εναντίον Παλαιστινίων αμάχων».

{https://twitter.com/IsraeliPM/status/1750872237811388734}

#Νετανιαχου #ΔΙΕΘΝΕΣ_ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ_ΤΗΣ_ΧΑΓΗΣ #Γάζα #Γενοκτονία #κατηγορίες #ΔΙΚΑΙΩΜΑ_ΣΤΗΝ_ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ
Keywords
Αναζητήσεις
netaniachou-exofrenikes-oi-katigories-peri-genoktonias--echoume-dikaioma-stin-aftoamyna.htm
Τυχαία Θέματα