Νευρικότητα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με ελεγχόμενη διόρθωση

Νευρικότητα καταγράφεται σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να στρέφουν το βλέμμα τους στην εκλογική κάλπη της επόμενης Κυριακής (25/6).

Πιο αναλυτικά ο Γενικός Δείκτης, σημειώνει μικρή άνοδο 0,13% στις 1.279,21 μονάδες και ο τζίρος ανέρχεται στα 12,73 εκατ. ευρώ.

Ακόμα, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE καταγράφει πτώση 0,29% στις 3.098,58 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης κερδίζει 0,14% στις 1.020,92 μονάδες.

Η Λεωφόρος Αθηνών μπαίνει πλέον στην τελευταία εβδομάδα πριν

τις εκλογές, με τους επενδυτές να αναμένουν μια αυτοδύναμη κυβέρνηση, η οποία θα δώσει συνέχεια στις μεταρρυθμίσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η Goldman Sachs κατά τη διάρκεια του European Financials Conference, που διεξήγαγε από τις 13-15 Ιουνίου στο Παρίσι και φιλοξένησε τις διοικητικές ομάδες των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών, Alpha Bank, Eurobank, Eθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς, σημείωσε ότι η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας αναμένεται τον Σεπτέμβριο.

Παράλληλα, όπως σημειώθηκε, η αναβάθμιση στο investment grade θα ανοίξει την πόρτα σε αναβαθμίσεις της πιστοληπτικής αξιολόγησης των τραπεζών και των ελληνικών επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα οι τράπεζες να εκτιμούν ότι οι νέες εκδόσεις ομολόγων τους θα γίνουν με χαμηλότερο κόστος.

Στα επιχειρηματικά νέα, η Coca-Cola HBC προχώρησε στην εξαγορά της Brown-Forman Finland, στην οποία ανήκει η βότκα Finlandia, αντί 220 εκατ. δολαρίων. Αυτή η εξαγορά αναμένεται να ενισχύσει τη θέση της Coca-Cola HBC στα premium ποτά, δημιουργώντας ευκαιρίες ανάμειξης με premium και super-premium μη αλκοολικά έτοιμα προς κατανάλωση προϊόντα (NARTD) και ενισχύοντας τις συνεργασίες της με πελάτες σε στρατηγικά σημαντικά κανάλια όπως το HoReCa.

Όσον αφορά στις μετοχές των τραπεζών, ενδεικτικά η ΕΤΕ κερδίζει 0,82%, και η Alpha Bank ακολουθεί με μια άνοδο κατά 0,62%. Από την άλλη, η Τράπεζα Πειραιώς χάνει 0,67% και η Eurobank διολισθαίνει 0,42%.

Η εικόνα στο ταμπλό

Στο ταμπλό, κέρδη καταγράφουν οι μετοχές των Aegean (+2,63%), ΑΔΜΗΕ (+0,70%), ΓΕΚΤΕΡΝΑ (+0,72%), ΕΛΛΑΚΤΩΡ (+0,21%), ΟΤΕ (+0,39%) και ΤΕΝΕΡΓ (+0,30%).

Στον αντίποδα, πτωτικά κινούνται οι μετοχές των ΔΕΗ (-0,29%) ΕΥΔΑΠ (-1,01%), Coca-Cola (-2,13%) Jumbo (-1,60%) και ΟΠΑΠ (-0,55%).

Δείτε εδώ τις μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο και πτώση (σύνολο μετοχών του Χ.Α.).

χρηματιστήριοδείκτεςΓενικός Δείκτης
Keywords
Τυχαία Θέματα