Νότια Κορέα: Επίθεση με μαχαίρι στον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης

09:02 2/1/2024 - Πηγή: Reporter

Ο ηγέτης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Νότιας Κορέας, Λι Τζε-Μιουνγκ, μαχαιρώθηκε στο λαιμό κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη νότια πόλη Μπουσάν την Τρίτη (2/1).

Η στιγμή της επίθεσης καταγράφηκε, με τον Λι να εμφανίζεται αιμόφυρτος, αλλά να έχει τις αισθήσεις του, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι του κόμματος.

Ο Λι περιόδευε στο εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου Gadeokdo και μιλούσε σε δημοσιογράφους όταν δέχθηκε επίθεση. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος Κβον Τσιλ-σέουνγκ, υπέστη ένα τραύμα 1 εκατοστού στην αριστερή πλευρά του λαιμού του.

Ο Λι υπέστη «ύποπτη βλάβη στη σφαγίτιδα φλέβα του» και οι γιατροί ανησυχούσαν ότι μπορεί να είχε επιπλέον αιμορραγία, είπε ο Κβον.

«Θα υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση στο Εθνικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Σεούλ», αφού μεταφέρθηκε εκεί από το Μπουσάν, είπε ο εκπρόσωπος, περιγράφοντας την απόπειρα κατά της ζωής του Λι ως πράξη «τρομοκρατίας» και «σοβαρή απειλή για τη δημοκρατία».

Πλάνα της επίθεσης που καταγράφηκε σε ζωντανή τηλεοπτική δείχνουν έναν άγνωστο άνδρα ηλικίας 50-60 ετών στο μπροστινό μέρος του πλήθους να πηδά ξαφνικά στον Λι και να τον χτυπά στο λαιμό, με αποτέλεσμα ο Λι να πέσει προς τα πίσω.

{https://twitter.com/visegrad24/status/1742048327774924908?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1742048327774924908%7Ctwgr%5Ee7aaeca6cb3bcf14663e0b84d03cfafe3313eefb%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.skai.gr%2Fnews%2Fworld%2Fnotia-korea-i-stigmi-pou-o-igetis-tis-antipoliteysis-dexetai-epithesi-me-maxairi-ston-laim}

Στη συνέχεια, ο δράστης συγκρατήθηκε από πολλά άτομα στο έδαφος.

Ο Λι απαθανατίστηκε ξαπλωμένος στο έδαφος με τα μάτια του κλειστά και ένα μαντήλι να πιέζεται στον λαιμό του.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ Γέολ εξέφρασε «βαθιά ανησυχία» για την ασφάλεια του Λι μετά την επίθεση, σύμφωνα με το προεδρικό γραφείο.

Ο Γιουν τόνισε ότι αυτή η βία «δεν πρέπει να γίνει ανεκτή σε καμία περίπτωση» και διέταξε την αστυνομία να διερευνήσει άμεσα το περιστατικό, ανέφερε το γραφείο.

#Νότια_Κορέα #επίθεση #μαχαίρι
Keywords
Αναζητήσεις
notia-korea-epithesi-me-machairi-ston-igeti-tis-axiomatikis-antipolitefsis.htm
Τυχαία Θέματα