Ντάιμον (JP Morgan): Τα πράγματα θα χειροτερέψουν για τις τράπεζες

«Καμπανάκι» για τις τράπεζες χτυπάει ο CEO της JP Morgan, Jamie Dimon, σημειώνοντας ότι οι ρυθμιστικές αρχές θα αντιδράσουν σε υπερβολικό βαθμό από την αναταραχή στον κλάδο.

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος σημείωσε ότι «πιστεύω ότι τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα για τις τράπεζες. Περισσότερη εποπτεία, περισσότεροι

κανόνες και περισσότερες απαιτήσεις», είπε ο Dimon στο Bloomberg.

Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι «εάν το παρακάνεις με κάποιους κανόνες, απαιτήσεις και ρυθμίσεις, σε μερικές από τις μικρές τράπεζες μου λένε ότι έχουν περισσότερα άτομα στο compliance παρά στα δάνεια».

O Dimon, που είναι ο μοναδικός CEO σε μεγάλη τράπεζα που παραμένει στη θέση του από την εποχή της κρίσης του 2008, έχει παίξει σημαντικό ρόλο και στην πρόσφατη αναταραχή που έπληξε τον κλάδο τους τελευταίους μήνες.

Όμως, όταν μετά το deal δήλωσε «αυτό το κομμάτι της κρίσης τελείωσε», δεν κατάφερε να πείσει τους επενδυτές ότι ο τραπεζικός τομέας είναι ισχυρός. Ο τραπεζικός δείκτης KBW Regional Banking Index έχει υποχωρήσει κατά 12% αφότου ανακοινώθηκε η εξαγορά της First Republic από την JP Morgan.

JP MorganΤΡΑΠΕΖΕΣ
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα