Ο Ανδρουλάκης «άρπαξε» την ευκαιρία- Πρώτη «μονομαχία» με Μητσοτάκη

Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται πια δεύτερο κόμμα στις δημοσκοπήσεις, αλλά το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι έχει πλέον ρόλο αξιωματικής αντιπολίτευσης και στη Βουλή. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε πως η συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών την Τετάρτη στην Ολομέλεια εξελίχθηκε σε «μονομαχία» Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη.

Την ώρα που ο Στέφανος Κασσελάκης διαδήλωνε ενάντια στους

«Τσακαλώτους και τους Κατρούγκαλους», η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εμφάνιζε εικόνα διάλυσης στο κοινοβούλιο. Ο Σωκράτης Φάμελλος είπε ενδιαφέροντα πράγματα, αλλά δεν είναι αρχηγός κόμματος και... μοιραία ο Πρωθυπουργός βρέθηκε να «τσακώνεται» με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι η αλήθεια πως είχε καλή παρουσία και εκτός από κριτική, κατέθεσε και συγκεκριμένες προτάσεις για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας και του Έβρου.

Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, να αξιοποιεί την τριτολογία του για να απαντήσει ουσιαστικά προσωπικά και αποκλειστικά στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Η συζήτηση επεκτάθηκε εκτός από την κλιματική κρίση και σε άλλα θέματα της επικαιρότητας, όπως τα ενεργειακά και τα φορολογικά.

Τόσο ο πρόεδρος της ΝΔ, όσο και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αντάλλαξαν απόψεις, σε μία συζήτηση που κινήθηκε σε υψηλούς τόνους. Ανεξάρτητα με το ποιος έπεισε περισσότερο, ο Νίκος Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ βγήκαν σίγουρα κερδισμένοι.

Ίσως για πρώτη φορά εδώ κα πολλά χρόνια το ΠΑΣΟΚ μοιάζει να αναλαμβάνει επί της ουσίας ρόλο αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ... πελαγοδρομεί.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης «στάθηκε» καλά σε αυτή την άτυπη «πρόβα τζενεράλε» και όσο ο Στέφανος Κασσελάκης απλώς κοιτά τα στελέχη του να αποχωρούν, είναι λογικό πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα έχει κι άλλες τέτοιες ανάλογες ευκαιρίες.

Όσο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη διαπίστωσε πως έχει χάσει πια την εύκολη απάντηση πως «οι προηγούμενοι ήταν χειρότεροι», καθώς πλέον δεν υπάρχουν. Όπως σωστά επισήμανε ο Νίκος Ανδρουλάκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Η συνθήκη “ανεχτείτε μας” δεν ισχύει. Δεν υπάρχει πια ο φόβος των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» και η κυβέρνηση πρέπει να δίνει πια πραγματικές απαντήσεις και όχι να βολεύεται επειδή ο βασικός της αντίπαλος είναι τοξικός.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

#Ανδρουλάκης #Πασοκ #Μητσοτακης #Βουλή
Keywords
Αναζητήσεις
o-androulakis-arpaxe-tin-efkairia--proti-monomachia-me-mitsotaki.htm
Τυχαία Θέματα