Ο Μπάιντεν μπέρδεψε τον Μακρόν με τον… Μιτεράν

22:26 6/2/2024 - Πηγή: Reporter

Σε λεκτικό ατόπημα υπέπεσε ξανά ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος μπέρδεψε τον σημερινό Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν με τον… Φρανσουά Μιτεράν, ο οποίος ηγήθηκε της χώρας από το 1981 έως το 1995 και πέθανε το 1996.

Ο Μπάιντεν όμως δεν μπέρδεψε απλά το όνομα, αλλά και τη χώρα, λέγοντας πως ο Μιτεράν είναι πρόεδρος της… Γερμανίας.

Σε ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση στο Λας Βέγκας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ

διηγήθηκε μια ιστορία για τη σύνοδο κορυφής της G7 που πραγματοποιήθηκε στην Αγγλία τον Ιούνιο του 2021 και στην οποία συμμετείχε ο Μακρόν.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Αμέσως μετά την εκλογή μου, πήγα σε μια σύνοδο της G7 στη νότια Αγγλία. Κάθισα και είπα: "Η Αμερική επέστρεψε!" και ο Μιτεράν από τη Γερμανία - εννοώ τη Γαλλία - με κοίταξε και μου είπε: "Για πόσο καιρό επέστρεψε;"».

{https://twitter.com/PhilippeCorbe/status/1754732369464959457}

Αυτό δεν είναι το πρώτο γλωσσικό ολίσθημα του Τζο Μπάιντεν. Τον περασμένο Ιούλιο δήλωσε ότι «περισσότεροι από 100» Αμερικανοί έχουν πεθάνει από κορονοϊό, από τη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία. Λίγες ώρες αργότερα, ο Λευκός Οίκος το διόρθωσε επισημαίνοντας ότι οι νεκροί είναι πάνω από ένα εκατομμύριο.

Επίσης, τον Ιούνιο, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν «χάνει τον πόλεμο στο Ιράκ», ενώ ήθελε να αναφερθεί στην Ουκρανία.

#Τζο_Μπάιντεν #ΦΡΑΝΣΟΥΑ_ΜΙΤΕΡΑΝ #Εμανουέλ_Μακρόν #Γαλλία #Γερμανία
Keywords
Αναζητήσεις
o-bainten-berdepse-ton-makron-me-ton-miteran.htm
Τυχαία Θέματα