Ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν καταδικάστηκε σε επιπλέον 16 χρόνια φυλάκιση

Ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν, ο πρώην μεγιστάνας του Χόλυγουντ που ήδη εκτίει ποινή φυλάκισης 23 ετών, καταδικάστηκε σε επιπλέον 16 χρόνια φυλάκιση μετά από κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση.

Ο Γουαϊνστάιν καταδικάστηκε τον Δεκέμβριο, καθώς μία γυναίκα κατέθεσε ότι της επιτέθηκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Μπέβερλι Χιλς τον Φεβρουάριο του 2013.

Αντίθετα, ο Γουαϊνστάιν αθωώθηκε από μία κατηγορία και η αρμόδια επιτροπή δεν μπόρεσε να καταλήξει σε ομόφωνη απόφαση για τρεις άλλες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης μιας που σχετίζεται με την Τζένιφερ Σίμπελ Νιούσομ, σκηνοθέτη

και σύζυγο του κυβερνήτη της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ.

Σύμφωνα με το CNN, τέσσερις κατηγορίες που συνδέονται με μια γυναίκα που δεν κατονομάζεται, η οποία δεν κατέθεσε, αποσύρθηκαν επίσης κατά τη διάρκεια της δίκης.

Όταν ανακοινώθηκε η καταδικαστική απόφαση, ο Γουαϊνστάιν μίλησε στο δικαστήριο και συνέχισε να αρνείται οποιαδήποτε αδικοπραγία.

«Υποστηρίζω ότι είμαι αθώος. Ποτέ δεν βίασα ή κακοποίησα σεξουαλικά την Jane Doe 1. Ποτέ δεν γνώρισα αυτήν τη γυναίκα και το γεγονός είναι ότι δεν με ξέρει», είπε. «Σας παρακαλώ, μην με καταδικάσετε σε ισόβια κάθειρξη», είπε και πρόσθεσε: «Δεν το αξίζω».

Οι δικηγόροι του Γουαϊνστάιν ζήτησαν από τον δικαστή να του επιβληθεί ποινή ταυτόχρονα με τη συνεχιζόμενη ποινή των 23 ετών, λέγοντας ότι πρόκειται για έναν 70χρονο άνδρα με κακό ιατρικό ιστορικό.

Χάρβι Γουάινσταινφυλάκισησεξουαλική επίθεσηΒΙΑΣΜΟΣΜΕΓΙΣΤΑΝΑΣΧόλυγουντ
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα