Ο Γιώργος Οικονόμου αυξάνει το μερίδιό του στην OceanPal

Ο Έλληνας εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου αύξησε το μερίδιό του στην OceanPal, που συνδέεται με την οικογένεια Παληού, ενόψει της επικείμενης αμφισβήτησης του διοικητικού συμβουλίου.

Η τελευταία κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ δείχνει ότι ο Οικονόμου έχει συγκεντρώσει επιπλέον μερίδιο 1% στη Diana Shipping, μέσω του επενδυτικού οχήματος Sphinx, και πλέον κατέχει το 12,1% της εταιρείας.

Νωρίτερα στο έτος, ο Οικονόμου αποκάλυψε

πως σκοπεύει να εκδιώξει τα περισσότερα (πέντε από τα επτά) μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της OceanPal, προτείνοντας στους μετόχους να ζητήσουν την παραίτησή τους. Ως αντικαταστάτες, έχει προτείνει προς εκλογή τον πρώην πρόεδρο της OceanFreight και τους John Liveris και Γεώργιο Κοκκόδη, πρώην μέλη του ΔΣ της Ocean Rig.

Η OceanPal δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τα αποτελέσματα του 4ου τριμήνου του 2023, ούτε και την ημερομηνία της ετήσιας συνέλευσης των μετόχων, η οποία πέρυσι πραγματοποιήθηκε τον Μάιο.

Ο Οικονόμου έκανε την πρώτη του κίνηση στην OceanPal τον Σεπτέμβριο του 2023 και μέχρι στιγμής έχει καταβάλει σχεδόν 1,2 εκατ. δολάρια για το μερίδιό του στην εισηγμένη στον Nasdaq εταιρεία.

Η πρόεδρος, Σεμίραμις Παληού, έχει ενισχύσει επίσης τη θέση της, ανεβάζοντας το ποσοστό της στην OceanPal στο 28,42%, ενώ ο Αναστάσιος Μαργαρώνης, πρόεδρος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Diana Shipping, πλέον κατέχει περίπου το 7,57% της εταιρείας.

#Γιώργος_Οικονόμου #OCEANPAL #μερίδιο #μετοχές
Keywords
Τυχαία Θέματα