Οι Χούθι ανέλαβαν επίσημα το χτύπημα στο ελληνόκτητο πλοίο

Την ευθύνη για το πυραυλικό χτύπημα στο ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο Ζωγραφιά ανέλαβαν και επίσημα οι Χούθι.

Όπως υποστηρίζει ο εκπρόσωπός τους, «οι ναυτικές δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης πραγματοποίησαν επιχείρηση στόχευσης κατά του πλοίου Ζωγραφιά, που κατευθυνόταν προς τα λιμάνια της κατεχόμενης Παλαιστίνης, με πλήθος κατάλληλων ναυτικών βλημάτων και το χτύπημα έγινε απευθείας.

Η επιχείρηση στόχευσης ήρθε αφού το πλήρωμα του πλοίου απέρριψε προειδοποιητικές κλήσεις, συμπεριλαμβανομένων

πύρινων προειδοποιητικών μηνυμάτων.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν την απόφαση για την αποτροπή της ισραηλινής ναυσιπλοΐας ή εκείνων που συνδέονται με τον ισραηλινό εχθρό στο Κόκκινο και Αραβικό Μπαχρέιν μέχρι να σταματήσει η επίθεση και να αρθεί η πολιορκία του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας».

{https://twitter.com/army21ye/status/1747295316909375822}

Το υπό σημαία Μάλτας, ελληνικής ιδιοκτησίας πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου, υπέστη υλικές ζημιές, απ' το χτύπημα που δέχτηκε 76 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του λιμανιού SALEEF της Υεμένης.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Vulcanis Technical Maritime Enterprises, με έδρα τον Πειραιά, το πλήρωμα του πλοίου, 24 άτομα όλοι αλλοδαποί είναι καλά στην υγεία τους. Πρόκειται για τρεις υπηκόους Φιλιππίνων, 20 Ουκρανούς και έναν υπήκοο Γεωργίας.

Το ZOGRAFIA (κατασκευής 2010) χωρητικότητας 56.894 dwt είχε αποπλεύσει από το Βιετνάμ για το Ισραήλ. Συνεχίζει την πορεία του προς το Σουέζ όπου θα γίνει εκτίμηση των ζημιών του.

Μερικές ώρες αργότερα οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν ένα νέο χτύπημα στην Υεμένη εναντίον τεσσάρων βαλλιστικών αντιπλοϊκών πυραύλων των Χούθι, όπως δήλωσαν στο Reuters δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι. Ένας από τους αξιωματούχους είπε ότι οι πύραυλοι χτυπήθηκαν επειδή ετοιμάζονταν να στοχοποιήσουν πλοία στην περιοχή.

#ΖΩΓΡΑΦΙΑ #Υεμένη #Χούτι #ελληνόκτητη_ναυτιλία
Keywords
Αναζητήσεις
oi-chouthi-anelavan-episima-to-chtypima-sto-ellinoktito-ploio.htm
Τυχαία Θέματα
Χούθι,chouthi