Οι δύο όψεις του TikTok, σύμφωνα με τον Μητσοτάκη

Το τελευταίο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποιεί το TikTok, ώστε να προσεγγίσει τους νέους, ενόψει και των εκλογών.

Σχεδόν σε καθημερινή βάση ο Πρωθυπουργός ανεβάζει βιντεάκια στον λογαριασμό του στο TikTok είτε για να πει μία απλή "καλημέρα", είτε για να αναφερθεί σε συγκεκριμένες δράσεις της κυβέρνησης που αφορούν τους νέους. Για παράδειγμα ανέβασε βίντεο για την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Σε συνέντευξή του στην Ελεονώρα Μελέτη

το πρωί της ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε αυτό το νέο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κάνοντας λόγο για «ένα εργαλείο με πολύ μεγάλη δύναμη».

Συμπλήρωσε ακόμα πως «είναι εντυπωσιακό πόσο νέοι άνθρωποι βλέπουν και γίνονται δέκτες μέσα από το tik tok. Και είναι ένας τρόπος για να επικοινωνήσουμε μαζί τους όχι μόνο για να μας ακούν, αλλά κυρίως για να τους ακούσουμε».

Από την άλλη μεριά, όμως, το TikTok έχει βρεθεί στο επίκεντρο κριτικής διεθνώς, καθώς έχει κενά ασφαλείας που απασχολούν τις δυτικές κυβέρνησεις.

Έχει απαγορευθεί να το χρησιμοποιούν αξιωματούχοι στις ΗΠΑ, αλλά και στην Κομισιόν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει να συμμερίζεται τις ανησυχίες που συνδέονται ασφαλώς με την Κίνα, γι' αυτό και όπως είπε έχει απαγορεύσει το TikTok στους υπουργούς του.

«Στο υπουργικό συμβούλιο έχω απαγορεύσει να έχουν την εφαρμογή. Ούτε εγώ την έχω στο κινητό μου», είπε συγκεκριμένα.

ΜητσοτακηςTikTok
Keywords
Τυχαία Θέματα