Οι Ευρωπαίοι βιομήχανοι εκπέμπουν SOS από την Αμβέρσα

Κορυφαίοι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων και της βιομηχανίας συγκεντρώνονται την Τρίτη (20/2) σε ένα χημικό εργοστάσιο στην Αμβέρσα ενώνοντας τη φωνή τους για να λάβουν βοήθεια από την ΕΕ.

Τα στελέχη, τα οποία θα συνοδεύονται από την Πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον πρωθυπουργό του Βελγίου Αλεξάντερ ντε Κρό, ζητούν μια Ευρωπαϊκή Βιομηχανική Συμφωνία που θα συμβάλει ουσιαστικά στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας κατά τη διάρκεια της ενεργειακής μετάβασης.

«Η Ευρώπη χρειάζεται επειγόντως ένα σχέδιο», αναφέρει η προγραμματισμένη Διακήρυξη της Αμβέρσας,

που καλεί σε βοήθεια για την Πράσινη Μετατόπιση ώστε να συμβαδίσει με την Κίνα, τις ΗΠΑ

Η ΕΕ αντιμετωπίζει αυξανόμενη αντίσταση στην προσέγγισή της για πράσινη οικονομία, ειδικά καθώς θέτει ακόμη πιο φιλόδοξους στόχους για το 2040. Οι ηγέτες του κλάδου της βιομηχανίας ζητούν για να ανταπεξέλθουν στο πλαίσιο αυτό χαμηλότερο κόστος ενέργειας και λιγότερη γραφειοκρατία.

Η προειδοποίηση απηχεί επίσης το αίσθημα του Γάλλου υπουργού Οικονομικών Μπρούνο Λε Μερ, ο οποίος δήλωσε χθες ότι θα κάνει προτάσεις μαζί με τον Γερμανό ομόλογό του Ρόμπερτ Χάμπεκ να αλλάξουν τις νόρμες της ΕΕ, που όπως λέει, βάζουν εμπόδια στις επιχειρήσεις και βλάπτουν την ανάπτυξη.

#Αμβέρσα #βιομηχανία #ΕΕ #Ευρώπη #ΚΟΜΙΣΙΟΝ #ΣΧΕΔΙΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα