Οι miners Bitcoin πωλούν αποθέματα με το βλέμμα στο halving

Μια σημαντική αλλαγή λαμβάνει χώρα στο τοπίο εξόρυξης Bitcoin καθώς πλησιάζει το τέταρτο halving, το οποίο πρόκειται να μειώσει την ανταμοιβή εξόρυξης BTC από 6,25 BTC για κάθε μπλοκ σε 3,125 BTC.

Με σχεδόν 80 ημέρες να απομένουν, οι miners Bitcoin φαίνεται να πωλούν τα αποθέματά τους, σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση της CryptoQuant.

Η ανάλυση δείχνει ότι καταγράφεται αξιοσημείωτη μείωση στα αποθέματα Bitcoin που διατηρούν οι miners, σε συνδυασμό με την αύξηση των μεταφορών BTC στα ανταλλακτήρια. Επί του παρόντος,

η κίνηση του Bitcoin από τους miners στα ανταλλακτήρια είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από την αντίθετη ροή. Αυτό το μοτίβο υποδηλώνει μια αξιοσημείωτη πίεση πώλησης από την κοινότητα εξόρυξης.

Το γεγονός ότι οι miners πουλούν τα αποθέματά τους θεωρείται κίνηση στρατηγικής από την ανάλυση της CryptoQuant.

Παραδοσιακά, οι miners τείνουν να κατοχυρώνουν κέρδη εν αναμονή ενός halving για να καλύψουν λειτουργικά έξοδα και να προετοιμαστούν για μελλοντικές επενδύσεις. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς ο ανταγωνισμός στην εξόρυξη Bitcoin γίνεται πιο έντονος με κάθε halving. Η μείωση της ανταμοιβής μπλοκ μετά από ένα τέτοιο γεγονός οδηγεί σε μείωση του εισοδήματος των miners, εκτός εάν υπάρξει αναλογική αύξηση στην τιμή του Bitcoin.

Για να παραμείνουν ανταγωνιστικοί σε αυτό το μεταβαλλόμενο τοπίο, οι miners αναγκάζονται να επενδύσουν σε νέο και πιο αποτελεσματικό εξοπλισμό και τεχνολογίες εξόρυξης. Το κεφάλαιο που απαιτείται για αυτές τις επενδύσεις προέρχεται συχνά από την πώληση ενός μέρους των αποθεμάτων τους σε Bitcoin.

Αυτό το μοτίβο είναι ζωτικής σημασίας, γι’ αυτό και το παρακολουθούν τόσο οι επενδυτές όσο και οι αναλυτές της αγοράς. Η αυξημένη πίεση πώλησης από τους miners έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει τη βραχυπρόθεσμη τιμή του BTC. Ωστόσο, η CryptoQuant υπογράμμισε επίσης τη δυναμική φύση του οικοσυστήματος Bitcoin, όπου οι στρατηγικές αποφάσεις που λαμβάνονται από τους miners μπορούν να ασκήσουν επιρροή στη δυναμική της αγοράς.

«Εκτόξευση» τιμών μετά το halving

Το επερχόμενο τέταρτο halving, που έχει προγραμματιστεί για τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, αναμένεται να ακολουθήσει ένα μοτίβο που παρατηρήθηκε σε προηγούμενους κύκλους. Τον περασμένο Απρίλιο, το Bitcoin σκαρφάλωσε μέχρι τα 31.000 δολάρια. Αυτή η ιστορική τάση υποδηλώνει μεγάλη πιθανότητα σημαντικής αύξησης μετά το τέταρτο halving, που πιθανώς θα παραταθεί μέχρι τον Απρίλιο-Αύγουστο 2025 και θα ξεπεράσει την προηγούμενη κορυφή των 69.000 δολαρίων, επισημαίνει το CryptoPotato.

Ιστορικά, το κορυφαίο κρυπτονόμισμα τείνει να εμφανίζει μια σταδιακή άνοδο περίπου ένα χρόνο πριν από το halving, διατηρώντας αυτή την ανοδική τροχιά για 12-16 μήνες μετά το γεγονός, φτάνοντας τελικά σε νέα υψηλά προτού εισέλθει σε μια φάση πτώσης.

Για τους μακροπρόθεσμους επενδυτές, η αναγνώριση αυτών των προτύπων καθίσταται ζωτικής σημασίας. Η προβλεπόμενη κορύφωση για αυτόν τον κύκλο αναμένεται να πέσει μεταξύ Απριλίου και Αυγούστου 2025. «Είναι σημαντικό να υιοθετηθεί μια στρατηγική προσέγγιση για την σταδιακή έξοδο από την αγορά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου», επεσήμανε η CryptoQuant.

#Bitcoin #κρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
oi-miners-bitcoin-poloun-apothemata-me-to-vlemma-sto-halving.htm
Τυχαία Θέματα