Οι τέσσερις… σταθμοί της εβδομάδας για την αγορά κρυπτονομισμάτων

Μια νέα εβδομάδα ξεκίνησε για τα κρυπτονομίσματα και περιλαμβάνει γεγονότα που μπορούν να επηρεάσουν τη δυναμικότητα της αγοράς που το τελευταίο διάστημα βιώνει πολλά σκαμπανεβάσματα.

Συγκεκριμένα, το Bitcoinist ξεχωρίζει μεταξύ άλλων τέσσερα γεγονότα:

1. Το Bitcoin στοχεύει τα $38.000

Η δυναμική του Bitcoin παραμένει ισχυρή, κλείνοντας την έκτη συνεχή εβδομάδα με άνοδο. Το ανοδικό αίσθημα της αγοράς καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από την προσδοκία ενός ETF

spot Bitcoin και τον επερχόμενο halving στα μέσα Απριλίου. Η επικοινωνία μεταξύ των εταιρειών που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για ETF και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) έχουν ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες, υπονοώντας μια επικείμενη έγκριση.

Υπό το πρίσμα αυτό, το κλίμα είναι επί του παρόντος εξαιρετικά ανοδικό, ειδικά στην αγορά spot, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για να είναι οι κινήσεις τιμών βιώσιμες.

Ο Mags, ένας trader κρυπτονομισμάτων, άφησε να εννοηθεί ότι η τιμή του Bitcoin θα μπορούσε γρήγορα να εκτιναχθεί στα 42.000 δολάρια εάν «σπάσει» η τρέχουσα αντίσταση. «Η αργή άνοδος του Bitcoin από τις τελευταίες 33 ημέρες είναι σημαντική. Με τα $38.000 ως κρίσιμο σημείο αντίστασης, το “σπάσιμο” του θα μπορούσε να οδηγήσει σε άνοδο στα $42.000», επισημαίνει.

2. Δημοσίευση στοιχείων του Δείκτη Τιμών Προσωπικών Καταναλωτικών Δαπανών

Το Γραφείο Οικονομικής Ανάλυσης των ΗΠΑ πρόκειται να δημοσιεύσει τον Δείκτη Τιμών Προσωπικών Καταναλωτικών Δαπανών την Πέμπτη. Αυτός ο δείκτης, εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, είναι μια μέτρηση ενδεικτική του πληθωρισμού που παρακολουθείται στενά από την Federal Reserve.

Οι προβλέψεις υποδεικνύουν μεταβολή σε ετήσια βάση για τον Οκτώβριο στο 3,5% (μείωση από 3,7%) και μεταβολή σε μηνιαία βάση στο 0,2% (μείωση από 0,3%). Μια επιβεβαίωση της μείωσης του εν λόγω πληθωρισμού θα μπορούσε να επηρεάσει θετικά τις χρηματοπιστωτικές αγορές, συμπεριλαμβανομένων του Bitcoin και γενικότερα των κρυπτονομισμάτων.

3. Η ομιλία του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ

Ο πρόεδρος της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, πρόκειται να εκφωνήσει άλλη μια ομιλία αυτή την Παρασκευή, έχοντας τονίσει τις τελευταίες εβδομάδες τη δέσμευση της Fed για την καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Ο Πάουελ έχει αναγνωρίσει τις προκλήσεις των υψηλών ρυθμών πληθωρισμού και έχει δηλώσει ότι η Fed είναι έτοιμη να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει τη σταθερότητα των τιμών, που μπορεί να περιλαμβάνουν συνεχείς αυξήσεις επιτοκίων ή άλλες προσαρμογές νομισματικής πολιτικής. Ωστόσο, τα ευνοϊκά στοιχεία για τον πληθωρισμό μπορεί να αμβλύνουν τη στάση του Πάουελ, με την αγορά να βρίσκεται σε αναμονή.

4. Απελευθέρωση σημαντικών tokens

Η αγορά κρυπτογράφησης αναμένει επίσης την… απελευθέρωση δύο σημαντικών tokens αυτή την εβδομάδα. Αρχικά, tokens DYDX αξίας 524 εκατομμυρίων δολαρίων θα γίνουν διαθέσιμα στις 28 Νοεμβρίου για τους επενδυτές και την κοινότητα, αν και στην αλυσίδα DYDX, η οποία επί του παρόντος δεν υποστηρίζεται από κεντρικά ανταλλακτήρια (CEX).

Επιπλέον, το δίκτυο SUI θα διαθέσει επίσης έναν σημαντικό αριθμό tokens. Συγκεκριμένα, SUI tokens αξίας 48 εκατομμυρίων δολαρίων, το 8% της προσφοράς του, έχει προγραμματιστεί να «ξεκλειδώσουν» την Τρίτη (28/11).

#αγορά_κρυπτονομισμάτων #κρυπτονομίσματα #Crypto
Keywords
Τυχαία Θέματα