Οικονόμου: Χρειάζεται αποφασιστική διαχείριση των προκλήσεων ασφαλείας εντός της ΕΕ

«Οι αυξημένες, σε ένταση και διάρκεια, κρίσεις στην Ανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή δημιουργούν τεράστιες προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας, ο οποίος είναι κεφαλαιώδους σημασίας για τα κράτη, την οικονομία, τη Δημοκρατία και τους πολίτες» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

«Τα συστήματα και το προσωπικό των υπηρεσιών ασφαλείας δοκιμάζονται σκληρά και χρειάζονται ενίσχυση. Ιδιαίτερα χώρες στην πρώτη γραμμή, όπως είναι η Ελλάδα,

χρειάζονται ενίσχυση και στήριξη ώστε να επιτελέσουν στο ακέραιο το ρόλο τους, της φύλαξης της πρώτης γραμμής ελέγχου, πριν από την είσοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ο κ. Οικονόμου, συμπληρώνοντας πως «χωρίς αυξημένη επαγρύπνηση στα εξωτερικά σύνορα όλα μετά δυσκολεύουν και αυτό οφείλουμε να το έχουμε κατά νου».

Κλείνοντας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε ότι «χρειάζεται αυξημένη αποφασιστικότητα στη διαχείριση των προκλήσεων ασφάλειας στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να αποφύγουμε επιδείνωση και δυσάρεστες καταστάσεις».

#Οικονόμου #Υπουργός_Προστασίας_του_Πολίτη #ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ_ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ #ΕΕ
Keywords
Αναζητήσεις
oikonomou-chreiazetai-apofasistiki-diacheirisi-ton-prokliseon-asfaleias-entos-tis-ee.htm
Τυχαία Θέματα