Όμιλος Sani/Ikos: Νέο πεντάστερο στα Χανιά- Το χρονοδιάγραμμα

Ο όμιλος Sani/Ikos είναι έτοιμος να βάλει μπρος στις εργασίες για την ανάπτυξη του 5 αστέρων Ikos Kissamos στα Χανιά.

Στόχος η ισχυροποίηση της παρουσίας του Ομίλου στην Ελλάδα και η προσέλκυση ταξιδιωτών υψηλού εισοδηματικού προφίλ.

Το πολυτελές Ikos Kissamos αποτελεί μία επένδυση που αναμένεται να υπερβεί τον αρχικό προϋπολογισμό των 125 εκατ. ευρώ και θα κατασκευαστεί στον κόλπο της Κισσάμου στα Χανιά.

Το

χρονοδιάγραμμα προβλέπει το νέο πεντάστερο να κάνει ντεμπούτο την άνοιξη του 2025.

Το resort θα διαθέτει συνολικά 400 δωμάτια, bungalows και βίλες που θα εκτείνονται σε παραλιακό μέτωπο μήκους 600 μέτρων. Το Ikos Kissamos θα είναι το πρώτο ξενοδοχειακό συγκρότημα υπό το εμπορικό σήμα της Ikos Resorts στην Κρήτη, έναν προορισμό που εδώ και χρόνια η διοίκηση του ομίλου έχει εντάξει στα αναπτυξιακά της σχέδια.

Η ανάπτυξη του πολυτελούς resort αναμένεται να δώσει σημαντική ώθηση στον high end τουρισμό της περιοχής Χανίων, ενισχύοντας παράλληλα την εικόνα όχι μόνο της συγκεκριμένης περιοχής, αλλά και της Κρήτης συνολικά, ως ναυαρχίδας του ελληνικού τουρισμού. Το 5άστερο θέρετρο θα κατασκευαστεί σε μία έκταση άνω των 200 χιλιάδων τ.μ. στον κόλπο Κισσάμου και αναμένεται να δημιουργηθούν περισσότερες από 750 νέες θέσεις εργασίας.

Την ίδια στιγμή, στις 16 Ιουνίου αναμένεται να κάνουν πρεμιέρα δύο νέα resorts του ομίλου, το Ikos Odisia στην Κέρκυρα και το Ikos Porto Petro στη Μαγιόρκα.

Το επενδυτικό πλάνο, ύψους 900 εκατ. ευρώ, του ομίλου Sani/Ikos προβλέπει επίσης μέσα στο 2023 το λανσάρισμα ενός νέου προϊόντος, των Ikos Villas, στα πολυτελή θέρετρα Ikos Porto Petro στη Μαγιόρκα και Ikos Odisia στην Κέρκυρα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγους μήνες, ο όμιλος Sani/Ikos προχώρησε στη σύναψη στρατηγικής συμφωνίας με το sovereign fund της Σιγκαπούρης, GIC. Στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο partners, το διεθνές επενδυτικό ταμείο, το οποίο χαράσσει στρατηγική μακροπρόθεσμου ορίζοντα, γίνεται βασικός μέτοχος του ομίλου με το ελληνικό DNA, η αξία του οποίου αποτιμάται στα 2,3 δισ. ευρώ. Τη διοίκηση του ομίλου Sani/Ikos ασκούν, ως διευθύνοντες σύμβουλοι και Co-Managing Partners, ο Ανδρέας Ανδρεάδης και ο Ματιέ Γκιγμέν, ενώ ο Σταύρος Ανδρεάδης είναι πλέον επίτιμος πρόεδρος του ομίλου.

Γιώργος Αλεξάκης

Sani/IkosΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑεπένδυση
Keywords
Τυχαία Θέματα
Όμιλος SaniIkos, Νέο, Χανιά-,omilos SaniIkos, neo, chania-