Ουκρανία: Έκκληση για στήριξη από την ΕΕ, λόγω ανεπάρκειας εξοπλισμού

Η Ουκρανία προειδοποιεί τους συμμάχους της ότι αντιμετωπίζει «κρίσιμη» έλλειψη σε βλήματα πυροβολικού, καθώς η Ρωσία αναπτύσσει τρεις φορές περισσότερη δύναμη πυρός στην πρώτη γραμμή, κάθε μέρα.

Ο υπουργός Άμυνας Ρουστέμ Ουμέροφ, σε επιστολή του προς τους ομολόγους του στην ΕΕ, περιέγραψε το τεράστιο αριθμητικό μειονέκτημα που αντιμετωπίζουν τα στρατεύματά του απέναντι στις νέες ρωσικές επιθέσεις. Όπως υποστήριξε, η Ουκρανία δεν είναι σε θέση να εκτοξεύει πάνω από 2.000 οβίδες την ημέρα

στην πρώτη γραμμή, η οποία εκτείνεται σε μήκος 1.500 χιλιομέτρων, σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται το Bloomberg. Πρόκειται για ικανότητα που βρίσκεται μόλις στο ένα τρίτο των πυρομαχικών που χρησιμοποιεί η Ρωσία.

Οι ελλείψεις όπλων της Ουκρανίας αυξάνονται μέρα με τη μέρα, πρόσθεσε ο Ουμέροφ, και προέτρεψε τους συμμάχους του στην ΕΕ να κάνουν περισσότερα για να εκπληρώσουν τη δέσμευσή τους να προμηθεύσουν ένα εκατομμύριο βλήματα πυροβολικού. Η Ουκρανία, τόνισε, πρέπει τουλάχιστον να ανταποκρίνεται στη δύναμη πυρός που έχει αναπτύξει ο εχθρός.

«Η πλευρά με τα περισσότερα πυρομαχικά συνήθως κερδίζει», αναφέρει ο Ουμέροφ, σύμφωνα με το έγγραφο.

Η ΕΕ παραδέχτηκε ότι θα προμηθεύσει μόνο τα μισά από τα βλήματα που είχε υποσχεθεί μέχρι τον Μάρτιο, παραδίδοντας 600.000 ακόμα μέχρι το τέλος του έτους.

Η Ουκρανία χρειάζεται 200.000 οβίδες των 155 χιλιοστών κάθε μήνα, αναφέρει το έγγραφο. Η Μόσχα μπορεί να διαθέσει σχεδόν διπλάσιες ποσότητες, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Εσθονίας, καθώς περίπου ένα εκατομμύριο οβίδες προέρχονται από τη Βόρεια Κορέα.

Στη συνάντηση των υπουργών Άμυνας την Τετάρτη (31/1), η ΕΕ εκτίμησε ότι θα μπορεί να παράγει 1 εκατομμύριο φυσίγγια ετησίως, προσδοκώντας να διπλασιάσει την παραγωγική ικανότητά της σε 2 εκατομμύρια το 2025.

#Ουκρανία #Ρωσία #ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ #βοήθεια #στήριξη
Keywords
Αναζητήσεις
oukrania-ekklisi-gia-stirixi-apo-tin-ee-logo-aneparkeias-exoplismou.htm
Τυχαία Θέματα