Παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων τη Δευτέρα ελέω Όμικρον

Ο μεγαλύτερος αριθμός ημερησίων κρουσμάτων παγκοσμίως από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού καταγράφηκε τη Δευτέρα (27/12), αφού ανακοινώθηκαν πάνω από 1,44 εκατομμύρια μολύνσεις.

Οι εν λόγω μολύνσεις ξεπερνούν το προηγούμενο ρεκόρ, αφαιρώντας από την εξίσωση την Τουρκία που τον Δεκέμβριο του 2020, εμφάνισε αναδρομικά σημαντικό αριθμό κρουσμάτων.

Ο κυλιόμενος μέσος όρος των επτά ημερών, ο οποίος εξομαλύνει τις ημερήσιες διακυμάνσεις, βρίσκεται επίσης σε επίπεδο ρεκόρ, εξαιτίας

της επέλασης της μετάλλαξης Όμικρον.

Ο κυλιόμενος μέσος όρος των κρουσμάτων τη Δευτέρα ήταν περίπου 841.000, σημειώνοντας άλμα 49% σε σχέση με έναν μήνα πριν, οπότε εντοπίστηκε για πρώτη φορά η Όμικρον στη Νότια Αφρική.

Μελέτες υποδεικνύουν ότι αν και η Όμικρον μολύνει 70 φορές πιο γρήγορα από τα προηγούμενα στελέχη, η ασθένεια που προκαλεί μπορεί να μην είναι τόσο σοβαρή, ειδικά για άτομα που έχουν εμβολιαστεί με αναμνηστική δόση. Η ευκολία μετάδοσης και ο αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων, όμως, μπορεί να πιέσει τα συστήματα υγείας μετά τις διακοπές.

Το θετικό, πάντως, είναι ότι οι ημερήσιοι θάνατοι από Covid-19 δεν έχουν αυξηθεί σημαντικά. Ο κυλιόμενος μέσος όρος των επτά ημερών κυμάνθηκε σε περίπου 7.000 από τα μέσα Οκτωβρίου, ενώ προηγουμένως είχε φτάσει σε κορύφωση.

μετάλλαξη ΌμικρονκορονοιόςΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα