Πάνω από $200 δισ. το net worth του Μασκ

Ο Ίλον Μασκ κατέχει το 20,5% της Tesla, η οποία αξίζει λίγο πάνω από 120 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την κατάθεση που έγινε στην SEC την Τετάρτη (15/2).

Το μερίδιο του 20,5% είναι μια σημαντική αύξηση από το 13% που είχε δηλώσει ο Μασκ τον Μάιο του 2023, αλλά ελαφρώς κάτω από το 22% που κατείχε πριν αρχίσει να πουλάει μετοχές για να χρηματοδοτήσει την αγορά του Twitter, ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η συμμετοχή του Μασκ αποτελείται από 411,06 εκατομμύρια κοινές μετοχές της Tesla, καθώς και δικαιώματα προαίρεσης για την αγορά 303,96 εκατομμυρίων μετοχών, τα οποία μπορούν να ασκηθούν εντός 60 ημερών από τις 31 Δεκεμβρίου. Η κατάθεση στην SEC δείχνει ότι ο Μασκ δεν απέχει πολύ από το να φτάσει στο 25% που επιθυμεί, ώστε να έχει μεγαλύτερη επιρροή στην εταιρεία και κίνητρο να εργαστεί σε πολλά διαφορετικά έργα κάτω από το εμπορικό σήμα της Tesla, όπως η ρομποτική και η τεχνητή νοημοσύνη.

«Δεν αισθάνομαι άνετα να αναπτύσσω την Tesla ώστε να γίνει ηγέτης στην τεχνητή νοημοσύνη και τη ρομποτική χωρίς να έχω τον έλεγχο ψήφου ~25%. Αρκετά για να έχω επιρροή, αλλά όχι τόσο πολύ ώστε να μη μπορώ να ανατραπώ», έγραψε ο Μασκ στο Twitter τον περασμένο μήνα. «Αν αυτό δεν πραγματοποιηθεί, θα προτιμούσα να κατασκευάζω προϊόντα εκτός της Tesla».

Το τεράστιο ιδιοκτησιακό μερίδιο του Μασκ στην Tesla οφείλεται, εν μέρει, στο πακέτο αποζημίωσης που έλαβε το 2018, για το οποίο βρίσκεται σε δικαστικές διαμάχες. Το πακέτο αμοιβών, ύψους 55 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προβλεπόταν να φέρει στον Μασκ σημαντικό αριθμό μετοχών της Tesla, για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων που αφορούν την αύξηση της κεφαλαιοποίησης της Tesla.

Το τεράστιο μερίδιο του Μασκ στην Tesla, σε συνδυασμό με τις συμμετοχές του στις SpaceX και X, τον καθιστούν τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, με καθαρή αξία λίγο πάνω από τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

#ΙΛΟΝ_ΜΑΣΚ #NET_WORTH #Tesla
Keywords
Αναζητήσεις
pano-apo-200-dis-to-net-worth-tou-mask.htm
Τυχαία Θέματα