Παππάς: Ατελέσφορες οι μελλοντικές προσπάθειες συγκάλυψης της ΝΔ στα Τέμπη

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, τοποθετήθηκε σχετικά με την πρόταση που είχε καταβάλλει το ΚΚΕ για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής στα Τέμπη. Στη δήλωση του εστίασε στο ότι πρέπει να να γίνουν συζητήσεις επί της ουσίας και «να μην απομακρυνόμαστε απο τα αίτια που οδήγησαν σε εκείνο το τραγικό συμβάν».

Αναφερόμενος στις δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ

σχετικά με τα Τέμπη ανέφερε πως το κόμμα θα αξιοποιήσει και θα υπερψηφίσει οποιαδήποτε πρόταση κατατίθεται. Άσκησε οξύτατη κριτική προς την ΝΔ κατηγορώντας την πως εγκατέλειψε τον σιδηρόδρομο και κατέφυγε σε τεχνικές συγκάλυψης.

«Όχι μόνο δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα αλλά θα αξιοποιήσουμε και το πεδίο της εξεταστικής επιτροπής για να συζητηθούν όλα», τόνισε ο κ.Παππάς.

Ο ίδιος ανέφερε πως για να έχει αξία η συναίνεση της ΝΔ στο ζήτημα της εξεταστικής επιτροπής, η ΝΔ θα πρέπει απο σήμερα να δεσμευτεί ότι δεν θα ακυρώσει καμία κλήση κανενός μάρτυρα που προσπαθεί να μάθει την αλήθεια.

«Σήμερα πρέπει να γίνει αυτό, για να έχει αξία η συναίνεση σας διότι, αλλιώς, θα έχετε γράψει ακόμα μία μελανή σελίδα στην προσπάθεια συγκάλυψης».

Με υποσχέσεις άμυνας συνέχισε τις δηλώσεις του καθώς ανέφερε εμφατικά πως «εάν υπάρξει από δω και μπρος προσπάθεια συγκάλυψης, σας υποσχόμαστε ότι θα είναι ατελέσφορη, διότι όλα τα πορίσματα, ακόμα και της επιτροπής Γεραπετρίτη, και το πόρισμα του ευρωπαϊκού οργανισμού σιδηροδρόμων, και οι εμπειρογνώμονες των οικογενειών, αλλά και οι δικαστικοί εμπειρογνώμονες σας έχουν εκθέσει ανεπανόρθωτα».

«Ξεκινάμε, συνεχίζουμε και εντείνουμε τον αγώνα για την αποκατάσταση του σιδηροδρόμου, αυτού του φιλικού μέσου προς στο περιβάλλον, για την ανάπτυξη και για ένα καλύτερο μέλλον. Μακάρι, όλη η ελληνική Βουλή να ανταποκριθεί σε αυτό» κατέληξε ο κ.Παππάς υπενθυμίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει το χρέος του και συμπαραστέκεται στις οικογένειες των θυμάτων.

#Παππάς_Νίκος #Τέμπη #ΝΔ #συγκάλυψη #εξεταστική_επιτροπή
Keywords
Τυχαία Θέματα