Πέντε Έλληνες επιχειρηματίες επενδύουν 1 εκατ. ευρώ μέσω της τηλεόρασης

Μία νέα διάσταση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα φέρνει ένα νέο τηλεοπτικό σόου που θα προβάλλεται από τις 27 Ιανουαρίου στον ΑΝΤ1.

Το «Dragon’s Den» είναι ένα τηλεοπτικό σόου, το οποίο στηρίζεται στην επιχειρηματικότητα. Πέντε «Δράκοι» επιτυχημένοι επιχειρηματίες υποδέχονται ανθρώπους κάθε ηλικίας με επιχειρηματικές προτάσεις και τις αξιολογούν. Αν τελικά πειστούν πως αξίζει, επενδύουν

σε αυτούς τα χρήματά τους.

Στο νέο project του ΑΝΤ1, που στηρίζεται στο αμερικανικό Shark Tank, συμμετέχουν πέντε πολλοί επιτυχημένοι Έλληνες επιχειρηματίες.

Ο εφοπλιστής, Χάρης Βαφειάς, ο επιχειρηματίας και ιδρυτής της Coco-Mat, Πωλ Ευμορφίδης, ο Λέων Γιοχάη, επενδυτής στον τομέα της τεχνολογίας, η Λιλή Περγαντά, ιδρύτρια και πρόεδρος της εταιρείας συμπληρωμάτων διατροφής, Power Health και η Μαρία Χατζηστεφανή, ιδρύτρια και πρόεδρος της εταιρείας καλλυντικών Rodial Group.

Το Reporter βρέθηκε στην παρουσίαση του προγράμματος και συνομίλησε μαζί τους. Όλοι μαζί αποφάσισαν να επενδύσουν συνολικά ποσό άνω του 1 εκατ. ευρώ στις επιχειρηματικές ιδέες που είδαν στη διάρκεια των γυρισμάτων.

Η Μαρία Χατζηστεφανή παραδέχεται πως το ρίσκο που πήρε είναι μεγάλο, αλλά από την άλλη όπως μας είπε, υπήρξαν project που την ιντρίγκαραν ιδιαίτερα και αποφάσισε να επενδύσει. Ελπίζει πως με τις γνωριμίες της θα ανοίξει πόρτες και τελικά κάποιες τουλάχιστον από τις επιχειρήσεις που αποφάσισε να επενδύσει θα της φέρουν κέρδος.

Αλλά φυσικά δεν είναι μόνο αυτός ο στόχος του προγράμματος. Είναι ένα τηλεοπτικό προϊόν και η ψυχαγωγία αποτελεί το Α και το Ω. Παράλληλα, όμως, ο παρουσιαστής Σάκης Τανιμανίδης, που έφερε τα δικαιώματα του Dragons Den στην Ελλάδα δηλώνει πως θέλει να συμφιλιώσει το ελληνικό κοινό με την έννοια της επιχειρηματικότητας.

Ελπίζει πως το σόου θα κινητοποιήσει Έλληνες που έχουν κλίση στην επιχειρηματικότητα να το τολμήσουν.

Σε αυτό συμφώνησαν και οι πέντε επιχειρηματίες που συμμετέχουν στο project. Όλοι τους άλλωστε κάπως έτσι ξεκίνησαν. Έχοντας μια ιδέα και αναζητώντας χρήματα για να την υλοποιήσουν.

Ο Χάρης Βαφειάς οργώνοντας τις ΗΠΑ για να βρει επενδυτές, ο Λέων Γιοχάη προσπαθώντας να πείσει σε δύσκολες εποχές πως η τεχνολογία είναι το μέλλον, η Μαρία Χατζηστεφανή να επικρατήσει στον άκρως ανταγωνιστικό χώρο των καλλυντικών, η Λιλή Περγαντά να ανοίξει το δρόμο των προϊόντων φυσικής διατροφής και ο Πωλ Ευμορφίδης που έφυγε στα 15 του από το χωριό του στη Σπάρτη για ένα καλύτερο μέλλον.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣDRAGONS DENτηλεόρασηΕΛΛΑΔΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα