Πέθανε η εμβληματική σχεδιάστρια μόδας Βίβιεν Γουέστγουντ

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 81 ετών άφησε την Πέμπτη (29/12) η πρωτοπόρος Βρετανίδα σχεδιάστρια μόδας Βίβιεν Γουέστγουντ.

Όπως ανέφεραν εκπρόσωποί της σε δήλωση, η εμβληματική σχεδιάστρια πέθανε «ειρηνικά, περικυκλωμένη από την οικογένειά της» στο Clapham, στο νότιο Λονδίνο, την Πέμπτη.

Συνέχισε να κάνει τα πράγματα που αγαπούσε, συμπεριλαμβανομένου του σχεδίου, να δουλεύει το βιβλίο της και να δημιουργεί τέχνη, «μέχρι την τελευταία στιγμή», πρόσθεσαν.

Ο σύζυγός της και δημιουργικός συνεργάτης της, Αντρέας Κροντχάλερ, δήλωσε: «Θα συνεχίσω

με τη Βίβιαν στην καρδιά μου. Δουλεύαμε μέχρι το τέλος και μου έδωσε πολλά πράγματα για να συνεχίσω. Σε ευχαριστώ γλυκιά μου».

Η Γουέστγουντ ήταν ουσιαστικά μια αυτοδίδακτη σχεδιάστρια χωρίς επίσημη εκπαίδευση στη μόδα, που έμαθε πώς να φτιάχνει ρούχα ως έφηβη ακολουθώντας μοτίβα και ξεχωρίζοντας ρούχα από δεύτερο χέρι που έβρισκε στις αγορές για να κατανοήσει το κόψιμο και την κατασκευή.

Έγινε διάσημη τη δεκαετία του 1970, όταν έφερε την πανκ μόδα στο mainstream κοινό, διατηρώντας μπουτίκ στην King's Road του Λονδίνου μαζί με τον μάνατζερ των Sex Pistols Μάλκολμ ΜακΛάρεν. Στη συνέχεια δημιούργησε τη δική της φίρμα που σήμερα διαθέτει καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Αμερική και την Ασία.

Γνωστή και για την ακτιβιστική της δράσης, πρωτοστατούσε σε εκστρατείες όπως η ευαισθητοποίηση γύρω από το θέμα της ρύπανσης του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή, ενώ είχε εκφράσει δημόσια και την υποστήριξή της στον ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ.

ΒΙΒΙΕΝ ΓΟΥΕΣΤΓΟΥΝΤμόδαΣΧΕΔΙΑΣΤΡΙΑ ΜΟΔΑΣ
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα