Πιερρακάκης: Ανεξήγητη η στάση του Ανδρουλάκη στα μη κρατικά πανεπιστήμια

Ο υπουργός παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, σχολίασε στον ΣΚΑΙ την στάση του Νίκου Ανδρουλάκη, σχετικά με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, χαρακτηρίζοντάς την «ανεξήγητη».

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε πως θα καταψηφίσει το σχέδιο νόμου για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, με τον Υπουργό Παιδείας, να του απαντά πως το επιχείρημα που προβάλλει

για έγκριση και πιστοποίηση από την ίδια αρχή των δημοσίων και των μη κρατικών πανεπιστημίων, υπάρχει ήδη στο νομοσχέδιο.

Ο κ. Πιερρακάκης αποκάλυψε επίσης ότι στο νομοσχέδιο που κατατίθεται στην Βουλή, υπάρχει μία αλλαγή που αφορά τις εγγυητικές και τα παράβολα, το ύψος των οποίων πέφτει στο μισό εάν πρόκειται για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων εκτός Αττικής.

Επισημαίνεται, πως το νομοσχέδιο κατατίθεται σήμερα (23/2) στην Βουλή και την ερχόμενη εβδομάδα εισάγεται στην αρμόδια επιτροπή προς συζήτηση.

«Δεν υπάρχουν πιο αυστηρά κριτήρια σε όλη την Ευρώπη από αυτά που θεσπίζουμε εμείς» σχολίασε ο υπουργός Παιδείας και κατέληξε.

#Πιερρακάκης #υπουργός_Παιδείας #Ανδρουλάκης #ΜΗ_ΚΡΑΤΙΚΑ_ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ #νομοσχέδιο
Keywords
Αναζητήσεις
pierrakakis-anexigiti-i-stasi-tou-androulaki-sta-mi-kratika-panepistimia.htm
Τυχαία Θέματα
Πιερρακάκης, Ανεξήγητη, Ανδρουλάκη,pierrakakis, anexigiti, androulaki