Πλεύρης: Εμπλοκή υγειονομικών στην υπόθεση με τα πλαστά πιστοποιητικά

15:07 7/9/2021 - Πηγή: Reporter

Την αποκάλυψη ότι στην υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού που εκδόθηκαν από εργαζόμενη στο Κέντρο Υγείας Παλαμά εμπλέκονται κι άλλοι υγειονομικοί, πέραν της υπαλλήλου που ομολόγησε την ευθύνη της, έκανε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ο κ. Πλεύρης διευκρίνισε ότι οι υγειονομικοί που έχουν εντοπιστεί δεν φαίνεται να έχουν εμπλοκή στην έκδοση παράνομων πιστοποιητικών εμβολιασμού αλλά να έχουν προμηθευτεί οι ίδιοι το πλαστό πιστοποιητικό προκειμένου να

αποφύγουν να τεθούν σε αναστολή.

«Υπάρχει πρόβλημα διότι δυστυχώς ότι μέσα σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν υγειονομικοί και από άλλες ΥΠΕ και θα ανασταλούν τα καθήκοντα τους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος, μάλιστα, κάλεσε όλους όσοι υγειονομικοί έχουν πάρει ψεύτικα πιστοποιητικά να το αναφέρουν. «Να το πούνε είναι θέμα χρόνου να τους βρούμε. Λυπούμαστε, διότι είναι μια πράξη μεγίστης απαξίας να πηγαίνει κάποιος ψευδώς να πάρει ένα πιστοποιητικό. Δίνει ροπή προς μια εγκληματική πράξη», πρόσθεσε,.

Διευκρίνισε τέλος ότι συνολικά οι παραπάνω εμβολιασμοί είναι 31.000 και όχι 40.000 όπως αρχικά είχε διαρρεύσει, ενώ σχετικά με την υπάλληλο ήδη έχουν προβλεφθεί κυρώσεις και έχουν ανασταλεί τα καθήκοντά της.

Πλεύρηςπιστοποιητικά εμβολιασμού
Keywords
Τυχαία Θέματα