Πλημμύρες στη Λιβύη: Έσπασαν φράγματα, πληροφορίες για χιλιάδες νεκρούς

Οι αρχές στην ανατολική Λιβύη ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν και χιλιάδες άλλοι αγνοούνται μετά από μια τεράστια πλημμύρα που έπληξε την πόλη Ντέρνα μετά από μια ισχυρή καταιγίδα και βροχή.

Ο Αχμέντ Μισμάρι, εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) που ελέγχει την ανατολική Λιβύη, δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου ότι η καταστροφή

ήρθε μετά την κατάρρευση φραγμάτων πάνω από τη Ντέρνα, «σαρώνοντας ολόκληρες γειτονιές με τους κατοίκους τους στη θάλασσα».

Ο Μισμάρι ανέφερε τον αριθμό των αγνοουμένων σε 5.000-6.000.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο επικεφαλής της ομάδας βοήθειας της Ερυθράς Ημισελήνου στην περιοχή είχε πει ότι ο αριθμός των νεκρών της Ντέρνα ήταν 150 και αναμένεται να φτάσει τους 250. Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει αμέσως κανένα από τα δύο στοιχεία.

Η Λιβύη είναι πολιτικά διχασμένη μεταξύ ανατολής και δύσης και οι δημόσιες υπηρεσίες έχουν καταρρεύσει μετά την εξέγερση του 2011 που υποστηρίχθηκε από το ΝΑΤΟ και προκάλεσε χρόνια σύγκρουσης. Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση στην Τρίπολη δεν ελέγχει τις ανατολικές περιοχές.

Στην Τρίπολη, το Τριμελές Προεδρικό Συμβούλιο που λειτουργεί ως αρχηγός κράτους στη διαιρεμένη χώρα ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να βοηθήσει.

Ο Οσάμα Χαμάντ, επικεφαλής μιας παράλληλης ανατολικής διοίκησης, δήλωσε στην τοπική τηλεόραση ότι περισσότεροι από 2.000 είναι νεκροί και χιλιάδες άλλοι αγνοούνται.

Λιβύηπλημμύρες
Keywords
Αναζητήσεις
plimmyres-sti-livyi-espasan-fragmata-plirofories-gia-chiliades-nekrous.htm
Τυχαία Θέματα
Πλημμύρες, Λιβύη, Έσπασαν,plimmyres, livyi, espasan