Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Έκρυθμη η κατάσταση- Συνεχίζονται οι εχθροπραξίες

Για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται με ραγδαίο ρυθμό.

Μετά τη λήξη του τελεσιγράφου που έστειλε η Χαμάς προς τους κατοίκους της πόλης Ασκελόν, έχει ξεκινήσει μια «καταιγίδα» επιθέσεων με ρουκέτες.

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, από τις ρουκέτες επλήγη ένα ξενοδοχείο στην πόλη αυτή, ενώ οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν με ανάρτηση στο Χ ότι σειρήνες ηχούν στο βόρειο Ισραήλ από σήμερα το απόγευμα.

{https://twitter.com/Megatron_ron/status/1711748060982731253}

Ταυτόχρονα,

ενεπλάκη και η Χεζμπολάχ στην πολεμική σύρραξη, με την ένοπλη οργάνωση να εκτοξεύει έναν κατευθυνόμενο πύραυλο με στόχο ένα ισραηλινό άρμα μάχης, όπως τόνισαν πηγές ασφαλείας στο Λίβανο.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ένα ελικόπτερο βομβάρδισε ένα φυλάκιο της Χεζμπολάχ, σε απάντηση στον αντιαρματικό πύραυλο που εκτοξεύτηκε από λιβανικό έδαφος με στόχο ένα στρατιωτικό όχημα στην περιοχή Αβιβίμ, ενώ παράλληλα απάντησε και με πυρά πυροβολικού, βομβαρδίζοντας θέσεις στα νότια του Λιβάνου.

{https://twitter.com/ashoswai/status/1711758229888205006}

Έτοιμο για πολύμηνη χερσαία εκστρατεία στη Γάζα το Ισραήλ

Στο μεταξύ, σύμφωνα με όσα τόνισε ένας Αιγύπτιος αξιωματούχος στους Times of Israel, το Ισραήλ ετοιμάζεται για μια πολύμηνη χερσαία εκστρατεία στη Γάζα.

Σημειώνοντας ότι αυτό το μήνυμα έχει περάσει από την Ιερουσαλήμ στο Κάιρο, ο Αιγύπτιος αξιωματούχος τόνισε ότι το Ισραήλ έχει μέχρι στιγμής απορρίψει τις προσπάθειες του Καΐρου να μεσολαβήσει για οποιοδήποτε είδος αποκλιμάκωσης.

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών

Σε πάνω από 1.000 ανέρχεται ο αριθμός των Ισραηλινών και αλλοδαπών που σκοτώθηκαν από τις επιθέσεις που εξαπέλυσε η Χαμάς από το Σάββατο, ανέφερε σήμερα η ισραηλινή πρεσβεία στις ΗΠΑ, ενώ περίπου 130 άνθρωποι, Ισραηλινοί και αλλοδαποί, βρίσκονται ως όμηροι στα χέρια της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ στη Γάζα.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, έχουν περισυλλεγεί εντός του ισραηλινού εδάφους τα πτώματα 1.500 ισλαμιστών ενόπλων της Χαμάς, που είχαν εισβάλει σε διάφορες φάσεις από το Σάββατο τα ξημερώματα στη χώρα και εξουδετερώθηκαν σταδιακά από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας.

Τουλάχιστον 830 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 4.250 έχουν τραυματιστεί από το Σάββατο στις ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού αποκλεισμένου θύλακα.

Ισραηλινοί στρατιώτες που απελευθέρωσαν την πόλη Κφαρ Αζά του Ισραήλ αντίκρισαν σκηνές που ξεπερνούν τα όρια της φρίκης. Ξένα ΜΜΕ ανέφεραν ότι οι στρατιώτες βρήκαν αποκεφαλισμένα παιδιά, τα οποία είχαν εκτελέσει οι άνδρες της Χαμάς.

{https://twitter.com/HenMazzig/status/1711732906412884432}

Νωρίτερα σήμερα, η Χαμάς έστειλε μήνυμα για τους Ισραηλινούς αιχμαλώτους που κρατά, σημειώντας: «Δεν θα διαπραγματευτούμε για τους αιχμαλώτους μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος».

Ο επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Ισμαίλ Χανιγέ, τόνισε ότι «ο φάκελος αυτός δεν θα ανοίξει πριν από το τέλος της μάχης. Και αυτό θα γίνει μόνο με συγκεκριμένο τίμημα».

Μέση ΑνατολήΙσραήλΧαμάςΠαλαιστίνη
Keywords
Αναζητήσεις
polemos-sti-mesi-anatoli-ekrythmi-i-katastasi--synechizontai-oi-echthropraxies.htm
Τυχαία Θέματα