Πολιτική αντιπαράθεση για την απόφαση του ΣτΕ και τις υποκλοπές

09:51 8/4/2024 - Πηγή: Reporter

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Σπανάκης, ο Κώστας Ζαχαριάδης από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος, μίλησαν στο Mega σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για τις υποκλοπές.

Για την απόφαση

του ΣτΕ και τις υποκλοπές και την συνάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη με τον Χρήστο Ράμμο μίλησε ο κ. Σπανάκης. «Η Ολομέλεια της ΑΔΑΕ θα αποφασίσει επί της αιτήσεως του κ. Ανδρουλάκη. Είναι ένα θέμα διαδικαστικό. Ακούστηκε πως η απόφαση του ΣτΕ «έριξε» τον νόμο του 2021. Δεν είναι έτσι. Ο νόμος του 2021 δεν «έπεσε», είναι ισχυρός αλλά είχε κάποιες ελλείψεις που συμπληρώθηκαν», σχολίασε.

Ο κ. Ζαχαριάδης επεσήμανε πως, «είναι προφανές ότι είναι μια ομόφωνη απόφαση του ΣτΕ για μια νομοθετική ρύθμιση πριν αποκαλυφθεί το σκάνδαλο των υποκλοπών. Θεωρώ πως υπήρχε μεθόδευση εκείνη την περίοδο. Είναι ένα σοβαρό ζήτημα για το κράτος δικαίου και το πολιτικό σύστημα και πρέπει να μάθουμε εάν έχει γίνει κατάχρηση εξουσίας από την ΕΥΠ με πολιτικό προϊστάμενο τον κ. Μητσοτάκη. Μετά από 3 χρόνια ο κ. Μητσοτάκης έχει δημιουργήσει μια σειρά από προβλήματα στο κράτος δικαίου. Ο πολίτης θα πρέπει να τα λάβει όλα αυτά υπόψιν όταν θα επιλέξει την ψήφο για τις ευρωεκλογές. Τα πράγματα πρέπει να κυλήσουν με θεσμικό τρόπο, ο λαός πρέπει να είναι ενήμερος».

Ο κ. Σπυρόπουλος υπογράμμισε πως, «τα στελέχη της ΝΔ καλούσαν τότε τον κ. Ανδρουλάκη να πάει να ενημερωθεί, ενώ οι ίδιοι είχαν νομοθετήσει μια ρύθμιση που δεν επέτρεπε σε κανέναν πολίτη που έχει πέσει εύθυμα παρακολούθησης να πάει στην υπηρεσία κα να ενημερωθεί γιατί παρακολουθείτο. Μετά από χρόνια ήρθε το ΣτΕ και είπε ότι αυτό είναι παράνομο, αντιβαίνει στο Σύνταγμα. Είναι προφανές ότι δικαιώνεται το κράτος δίκαιου. Περιμένουμε να δούμε τι άλλο θα σκαρφιστεί η κυβέρνηση για να εμποδίσει τον κ. Ανδρουλάκη να μάθει. Είναι προφανές ότι η ΝΔ ήθελε να μαθαίνει τι γίνεται στο ΠΑΣΟΚ».

#Βασίλης_Σπανάκης #Κώστας_Ζαχαριάδης #ΑΝΔΡΕΑΣ_ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
Keywords
Αναζητήσεις
politiki-antiparathesi-gia-tin-apofasi-tou-ste-kai-tis-ypoklopes.htm
Τυχαία Θέματα