Πολιτική Επιτροπή ΝΔ: Προτείνεται η Μαρία Συρεγγέλα για νέα γραμματέας

Η Μαρία Συρεγγέλα αναμένεται να είναι η διάδοχος του Παύλου Μαρινάκη, καθώς θα προταθεί για τη θέση της Γραμματέως της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατέληξε στο όνομα της πρώην υφυπουργού Εργασίας, την οποία εκτιμά απεριόριστα και θεωρεί ότι μπορεί να προσφέρει και από τη νέα της, απαιτητική αναμφίβολα, θέση.

Η Μαρία Συρεγγέλα

είναι κάτοχος πτυχίου της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Υπηρεσιών για Στελέχη από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει εκπονήσει διπλωματική εργασία στην Πολιτική και Στρατηγική της Νέας Δημόσιας Διοίκησης.

Από τον Ιανουάριο του 2021 έως τις εκλογές του Μαΐου του 2023, εκτέλεσε καθήκοντα Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Ισότητας, Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας. Η θέση αυτή είχε δημιουργηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της θητείας της, και η χαρτοφυλακή της περιλάμβανε σημαντικά θέματα που αφορούν την ισότητα, τη δημογραφική πολιτική και την οικογένεια.

#ΝΔ #Μαρινάκης #Συρεγγέλα #γραμματέας
Keywords
Αναζητήσεις
politiki-epitropi-nd-proteinetai-i-maria-syrengela-gia-nea-grammateas.htm
Τυχαία Θέματα