Πού… συμφέρει η εξόρυξη Bitcoin-Οι ακριβότερες και οι φθηνότερες χώρες

Όλο και περισσότεροι ασχολούνται με την εξόρυξη Bitcoin, αλλά πού συμφέρει περισσότερο το mining; Έρευνα της CoinGecko μελέτησε τις ακριβότερες και τις φθηνότερες χώρες για το… σπορ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, λοιπόν, η Ιταλία είναι η πιο ακριβή χώρα για τους miners κρυπτονομισμάτων, καθώς χρειάζονται σχεδόν 210.000 δολάρια σε ηλεκτρική ενέργεια για να παραχθεί ένα Bitcoin.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η εξόρυξη Βitcoin είναι κερδοφόρα όσον αφορά το οικιακό κόστος ηλεκτρικής ενέργειας σε μόλις 65 από τις 147 χώρες που αναλύθηκαν από την CoinGecko.

Παρά τα οικονομικά του ζητήματα,

ο Λίβανος είναι ο φθηνότερος προορισμός για τέτοιες δραστηριότητες.

Η Ευρώπη φαίνεται να είναι… απαγορευμένη για τους miners

Οι miners Bitcoin εξετάζουν πολλούς σημαντικούς παράγοντες όταν αποφασίζουν να ασχοληθούν με αυτό, με το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, την ποιότητα των χρησιμοποιούμενων μηχανημάτων και τoν δείκτη δυσκολίας εξόρυξης του δικτύου να είναι μερικοί από αυτούς.

Σύμφωνα με την CoinGecko, η μέση αξία οικιακής ηλεκτρικής ενέργειας για την παραγωγή ενός Βitcoin είναι 46.291 δολάρια. Αυτό είναι σχεδόν διπλάσιο από την τρέχουσα τιμή του κορυφαίου ψηφιακού στοιχείου, που κυμαίνεται γύρω στα 26.000 δολάρια.

Ωστόσο, υπάρχουν περιοχές όπου το κόστος εξόρυξης BTC είναι πολύ πιο υψηλό. Η Ιταλία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με κόστος ηλεκτρικής ενέργειας 208.560 δολάρια που απαιτείται για την παραγωγή ενός Βitcoin.

Αρκετές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Αυστρία, το Βέλγιο, η Γερμανία, η Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες, ακολουθούν από τη δεύτερη έως την ένατη θέση. Τα νησιά Κέιμαν είναι η μόνη χώρα του top-10 που δεν βρίσκεται στη Γηραιά Ήπειρο.

Η CoinGecko διαπίστωσε ότι το υψηλό ενεργειακό κόστος στην Ευρώπη θα μπορούσε να αποδοθεί σε πολλούς λόγους, συμπεριλαμβανομένης της παγκόσμιας αύξησης των τιμών χονδρικής ηλεκτρικής ενέργειας λίγο μετά την πανδημία COVID-19 και την κρίση που προκλήθηκε από τη στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Οι φθηνότερες χώρες

Η έρευνα διαπίστωσε ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές στο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ των ηπείρων. Για παράδειγμα, η μέση τιμή οικιακής ενέργειας για την εξόρυξη ενός Bitcoin στην Ευρώπη εκτιμάται σε 85.767 δολάρια, ενώ στην Ασία, ο αριθμός αυτός είναι ελαφρώς υψηλότερος από 20.000 δολάρια.

Ο Λίβανος φαίνεται σαν μια τέλεια επιλογή για miners κρυπτονομισμάτων, καθώς χρειάζονται μόνο 266 δολάρια για να παραχθεί ένα Bitcoin εκεί. Το Ιράν, η Συρία, η Αιθιοπία και το Σουδάν συμπληρώνουν την πρώτη 5άδα των φθηνότερων περιοχών.

Βέβαια, υπάρχουν χώρες όπου το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας είναι επίσης χαμηλό, αλλά οι τοπικές κυβερνήσεις έχουν επιβάλει απαγόρευση στα εγχειρήματα που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα. Ένα παράδειγμα είναι το Ιράκ, όπου χρειάζονται λιγότερα από 4.000 δολάρια για την εξόρυξη ενός Bitcoin.

«Η κεντρική τράπεζα του Ιράκ απαγόρευσε τη χρήση κρυπτονομισμάτων το 2017. Διαφορετικά, το Ιράκ θα είχε μπει στη λίστα ως η ένατη φθηνότερη χώρα για εξόρυξη Βitcoin», επισημαίνει η CoinGecko.

Τα δεδομένα στις ΗΠΑ

Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται κάπου στη μέση της λίστας, η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, έχει πολύ ακριβότερο ηλεκτρικό ρεύμα (46.280 δολάρια) από τους γείτονές της, τον Καναδά (33.250 δολάρια) και το Μεξικό (26.340 δολάρια).

Αξίζει να σημειωθεί, βέβαια, ότι οι τιμές της ενέργειας ποικίλλουν σε κάθε πολιτεία, μετατρέποντας αυτές με φθηνότερες τιμές σε τοπικούς κόμβους κρυπτογράφησης. Η κορυφαία εταιρεία εξόρυξης Βitcoin, η Riot Platforms, για παράδειγμα, έχει επικεντρώσει τις δραστηριότητές της κυρίως στο Κολοράντο και το Τέξας, δύο από τις περιοχές των ΗΠΑ που προσφέρουν χαμηλότερο ενεργειακό κόστος.

Bitcoinκρυπτονόμισμακρυπτονομίσματαεξόρυξη
Keywords
Αναζητήσεις
pou-symferei-i-exoryxi-bitcoin-oi-akrivoteres-kai-oi-fthinoteres-chores.htm
Τυχαία Θέματα