Πούτιν: Συλλυπητήρια για τον θάνατο του… ταλαντούχου επιχειρηματία Πριγκόζιν

Την πρώτη του επίσημη τοποθέτηση για τον θάνατο του Γιεβγκένι Πριγκόζιν σε αεροπορικό δυστύχημα έστειλε σε τηλεοπτική του ομιλία το απόγευμα της Πέμπτης (24/8) ο Βλαντιμίρ Πούτιν, στέλνοντας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος επικεφαλής της Wagner και των υπολοίπων θυμάτων.

«Σπάζοντας» τη σιωπή του, ο Ρώσος πρόεδρος περιέγραψε τον Πριγκόζιν ως έναν «ταλαντούχο επιχειρηματία» τον οποίο γνώριζε από τη δεκαετία του 1990

και είπε ότι η έρευνα για το δυστύχημα θα πάρει χρόνο.

Είπε ότι ο Πριγκόζιν ήταν ένα άτομο «με μια περίπλοκη μοίρα και έκανε σοβαρά λάθη στη ζωή».

«Τα αρχικά στοιχεία δείχνουν ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν μέλη της Wagner», παραδέχθηκε και επεσήμανε: «Θα ήθελα να σημειώσω ότι πρόκειται για άτομα που έχουν συμβάλει σημαντικά στον κοινό μας στόχο για την καταπολέμηση του νεοναζιστικού καθεστώτος στην Ουκρανία. Το θυμόμαστε και το γνωρίζουμε και δεν θα το ξεχάσουμε».

{https://twitter.com/djuric_zlatko/status/1694745183399678305?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1694745183399678305%7Ctwgr%5E4462cc2ca332855f2dfa39d8a5e6a3c3327ec459%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.skai.gr%2Fnews%2Fworld%2Fspaei-ti-siopi-tou-o-poutin-gia-prigkozin}

Σύμφωνα με τον Πούτιν, ο Πριγκόζιν είχε επιστρέψει χθες από την Αφρική, όπου είχε μια σειρά συναντήσεων με σημαντικά πρόσωπα.

Όλοι «δείχνουν» Ρωσία

Δύο αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν στο Reuters ότι η Ουάσιγκτον πιστεύει ότι ένας πύραυλος εδάφους-αέρος προερχόμενος από το εσωτερικό της Ρωσίας πιθανότατα κατέρριψε το αεροπλάνο, αν και είπαν ότι οι πληροφορίες ήταν προκαταρκτικές και υπό εξέταση.

Νωρίτερα, πηγές του Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφεραν ότι η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών είναι πολύ πιθανό να είχε στόχο το αεροπλάνο

Ρώσοι ανακριτές έχουν ξεκινήσει έρευνα, αλλά δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση από τη Μόσχα για το τι μπορεί να προκάλεσε τη συντριβή το απόγευμα της Τετάρτης. Μέχρι την τοποθέτηση του Πούτιν δεν είχε υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση του θανάτου του Πριγκόζιν πέρα από μια δήλωση της αεροπορικής αρχής ότι επέβαινε στο αεροσκάφος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι το Κίεβο δεν είχε καμία σχέση με τη συντριβή, αλλά «όλοι γνωρίζουν ποιος εμπλέκεται».

ΠουτινΠΡΙΓΚΟΖΙΝWAGNERΡωσίααεροπλάνο
Keywords
Αναζητήσεις
poutin-syllypitiria-gia-ton-thanato-tou-talantouchou-epicheirimatia-prigkozin.htm
Τυχαία Θέματα