Πραγματοποιήθηκε το πρώτο πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχικής Υγείας της Γυναίκας

Κατά το διάστημα 3-5 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ψυχική Υγεία της Γυναίκας στους χώρους του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών (σε τρεις παράλληλες αίθουσες).

Πάνω από 600 ειδικοί διαφορετικών κλάδων (ψυχίατροι, ψυχολόγοι, μαίες, γυναικολόγοι, παιδίατροι, ενδοκρινολόγοι κ. ά.) ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Εταιρείας Ψυχικής Υγείας της Γυναίκας και της Ελληνικής Εταιρίας για την Προαγωγή της Ψυχιατρικής και Συναφών Επιστημών,

που διοργάνωσαν το συνέδριο, και έδωσαν «το παρών» με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ομιλίες και ανακοινώσεις.

Σκοπός του συνεδρίου ήταν η ανάδειξη της σπουδαιότητας για διεπιστημονική προσέγγιση της ψυχικής αλλά και σωματικής υγείας της γυναίκας σε όλα τα στάδια και τις εκδοχές της. Μεταξύ άλλων, κύηση, λοχεία, υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, εμμηνόπαυση ήταν θεματικές που αποτέλεσαν επίκεντρο δημιουργικής συζήτησης. Επιπλέον, νομικά, κοινωνικά και επαγγελματικά ζητήματα των γυναικών, ως θέματα με πολλαπλές «διακλαδώσεις», τέθηκαν και αναλύθηκαν σε μεγάλο βαθμό.

Εκτός των ειδικών επιστημόνων, το συνέδριο απευθυνόταν και στις ίδιες τις γυναίκες που ήθελαν να ενημερωθούν για τις τρέχουσες εξελίξεις και δυνατότητες στον χώρο της υγείας και της ψυχικής φροντίδας τους. Και έδωσαν «το παρών» συμμετέχοντας με καίριες ερωτήσεις και τοποθετήσεις.

Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ψυχική Υγεία της Γυναίκας ήταν μία προσπάθεια εδραίωσης στην Ελλάδα ενός εξειδικευμένου επιστημονικού βήματος, όπως ήδη υπάρχει και σε άλλες χώρες, που να προωθεί ζητήματα τα οποία άπτονται όλων των θεμάτων σχετικά με τις γυναίκες: βιολογικό, ψυχολογικό, κοινωνικό και θεσμικό.

#συνέδριο #γυναίκες #ψυχική_υγεία
Keywords
Τυχαία Θέματα