Προφυλακιστέος ο 35χρονος YouTuber που κατηγορείται για κακοποίηση ΑμεΑ

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο YouTuber, ο οποίος κατηγορείται ότι κακοποιούσε ΑμεΑ έναντι πληρωμής.

Ο 35χρονος είχε συλληφθεί για εμπορία ανθρώπων και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων, με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου περί εγκλημάτων με ρατσιστικά χαρακτηριστικά λόγω αναπηρίας.

Κατά πληροφορίες, στην απολογία του, η οποία διήρκεσε περίπου δύο ώρες τη Δευτέρα (12/2), εμφανίστηκε μετανιωμένος, λέγοντας ότι κατάλαβε εκ των υστέρων το κακό που έχει προκαλέσει και σταμάτησε την παραγωγή και την προβολή αυτών

των βίντεο, με πρωταγωνιστές άτομα με ειδικές ανάγκες από τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες κατέθεσε ότι θεωρούσε πως ωφελούνταν τα άτομα αυτά, καθώς κέρδιζαν και χρήματα αλλά και αναγνωρισιμότητα.

Ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έβαζε το σπίτι του ή χρησιμοποιούσε για τα βίντεο αυτά ανήλικους, λέγοντας ακόμα ότι τα άτομα συμμετείχαν στα βίντεο με τη θέλησή τους.

Ως μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν δυο άτομα που συμμετείχαν στα live stream, τα οποία δεν έχουν κάποια αναπηρία, με τους συνηγόρους του να ισχυρίζονται ότι πήγαν και ΑμεΑ να καταθέσουν, αλλά δεν τους δέχτηκε η ανακρίτρια, γιατί απαιτείται παρουσία ψυχολόγου.

#YOUTUBER #ΑμεΑ #προφυλακιστέος #ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ_ΑΜΕΑ
Keywords
Αναζητήσεις
profylakisteos-o-35chronos-youtuber-pou-katigoreitai-gia-kakopoiisi-amea.htm
Τυχαία Θέματα