Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει αυξήσεις στο Δημόσιο- Πού αλλού θα εστιάσει

09:18 6/7/2023 - Πηγή: Reporter

Tις κεντρικές οικονομικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης σε ορίζοντα 4ετίας αναμένεται να αναπτύξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις προγραμματικές του δηλώσεις στη Βουλή το απόγευμα της Πέμπτης (6/7).

Η σχετική συζήτηση θα ξεκινήσει στις 17.00 το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί το βράδυ του Σαββάτου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανοίξει τη συζήτηση, με τους συνεργάτες του να ξεκαθαρίζουν πως οι προγραμματικές δηλώσεις δεν έχουντη λογική παροχολογίας.

Ωστόσο, θα υπάρξουν

κάποιες βασικές ανακοινώσεις σχετικά με τη στήριξη του εισοδήματος των πολιτών. Άλλωστε, η ΝΔ εξελέξη με κεντρικό σύνθημα την αύξηση των μισθών και του διαθέσιμου εισοδήματος.

Οι πρώτες μισθολογικές αποφάσεις αναμένονται στο Δημόσιο, για το οποίο ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσεις αυξήσεις στο Ενιαίο Μισθολόγιο από 1/1/2024. Ο εισαγωγικός μισθός αναμένεται να προσδιορίζεται πλέον στην περιοχή των 840 ευρώ, ενώ οι απολαβές των υπαλλήλων θα αναπροσαρμόζονται προς τα πάνω, ανάλογα με το μισθολογικό τους κλιμάκιο.

Η κυβέρνηση θεωρεί πως έτσι εξισορροπούνται οι μισθοί στο Δημόσιο σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα, για τον οποίον ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επιμείνει πως στόχος είναι μέσω της ανάπτυξης να υπάρξει αύξηση 25% στους μισθούς έως το 2027.

Ο κ. Μητσοτάκης θα υπενθυμίσει, επίσης, τη σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος έως το τέλος της 4ετίας, την αύξηση του αφορολογήτου κατά 1000 ευρώ για κάθε παιδί, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά τουλάχιστον μία μονάδα, αλλά και την καθιέρωση του youth pass από το 2024.

Εκτός βέβαια από την οικονομία ο Πρωθυπουργός θα δώσει στην ομιλία του έμφαση σε κρίσιμους τομείς, όπως η Υγεία, η Δικαιοσύνη, αλλά και η Παιδεία.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

προγραμματικές δηλώσειςΜητσοτακηςπρωθυπουργόςομιλίαΒουλή
Keywords
Αναζητήσεις
programmatikes-diloseis-o-mitsotakis-anakoinonei-afxiseis-sto-dimosio--pou-allou-tha-estiasei.htm
Τυχαία Θέματα