Πρόσκληση Ζελένσκι στον Τραμπ, να επισκεφθεί την Ουκρανία

Πρόσκληση στον Ντόναλντ Τραμπ να επισκεφθεί την Ουκρανία απεύθυνε την Κυριακή (5/11) ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Τραμπ εμφανίζεται αντίθετος στην οικονομική και στρατιωτική βοήθεια που προσφέρουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία και ο Ζελένσκι κάλεσε τον Ρεπουμπλικανό πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ να επισκεφθεί τη χώρα του και να δει τις συνέπειες της σύγκρουσης μετά την ρωσική εισβολή τον Φεβρουάριο του 2022.

«Εάν μπορεί

να έρθει εδώ, θα χρειαστώ... 24 λεπτά για να εξηγήσω στον πρόεδρο Τραμπ ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτόν τον πόλεμο», είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Ζελένσκι. «Δεν μπορεί να φέρει την ειρήνη εξαιτίας του Πούτιν».

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ζήτησε παράλληλα από τις ΗΠΑ να παράσχουν περισσότερη χρηματοδότηση για να βοηθήσουν τις δυνάμεις του να αντιμετωπίσουν τη Ρωσία.

Ο Ζελένσκι είπε ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες θα μπορούσαν τελικά να παρασυρθούν σε μια ευρύτερη ευρωπαϊκή σύγκρουση με τη Ρωσία, εάν η Ουάσιγκτον δεν αυξήσει την υποστήριξή της.

«Αν η Ρωσία μας σκοτώσει όλους, θα επιτεθεί στις χώρες του ΝΑΤΟ και θα στείλετε τους γιους και τις κόρες σας [να πολεμήσουν]», είπε ο Ζελένσκι σύμφωνα με απομαγνητοφώνηση μιας συνέντευξής του στο «Meet the Press» του NBC που προβλήθηκε σήμερα (5/11).

ΖελένσκιΟυκρανίαΗΠΑΤραμπ
Keywords
Αναζητήσεις
prosklisi-zelenski-ston-trab-na-episkefthei-tin-oukrania.htm
Τυχαία Θέματα
Πρόσκληση Ζελένσκι, Τραμπ, Ουκρανία,prosklisi zelenski, trab, oukrania