Προσπαθεί να… εκμεταλλευτεί τη Fed το Bitcoin- Ανακάμπτουν τα κρυπτονομίσματα

16:38 2/5/2024 - Πηγή: Reporter

Το Bitcoin σταθεροποιείται γύρω στα 58.000 δολάρια, μια μέρα μετά την απόφαση της Federal Reserve να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, με την αγορά κρυπτονομισμάτων να δείχνει σημάδια ανάκαμψης.

Ο πρόεδρος Τζερόμ Πάουελ είπε ότι η οικονομία είναι πολύ ισχυρή για να μειώσει τα επιτόκια, αποκλείοντας παράλληλα αυξήσεις παρά τα απογοητευτικά στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Έχοντας χάσει το επίπεδο υποστήριξης των 60.000 δολαρίων αργά την Τρίτη, το BTC έπεσε στα 56.500 δολάρια χθες, με τα ETF

Bitcoin στις ΗΠΑ να καταγράφουν εκροές 563,7 εκατομμυρίων δολαρίων, το υψηλότερο ημερήσιο νούμερο από το ξεκίνημά τους τον Ιανουάριο.

Τα 11 ETF spot Bitcoin επέκτειναν έτσι ένα σερί πέντε ημερών με απώλειες. Το FBTC της Fidelity πρωτοστάτησε στις εκροές την Τετάρτη, χάνοντας 191,1 εκατομμύρια δολάρια σε αναλήψεις, ενώ το GBTC της Grayscale σημείωσε πτώση 167,4 εκατομμυρίων δολαρίων. Το Bitcoin, όπως και άλλα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, είναι ευαίσθητο στις αλλαγές των συνθηκών ρευστότητας και κατέγραψε ένα σύντομο ράλι από τα 56.620 δολάρια στα 59.430 δολάρια την Τετάρτη, αφού η Fed είπε ότι θα περιόριζε τα ποσοτικά μέτρα αυστηροποίησης τον Ιούνιο και εισήγαγε ένα πρόγραμμα για την εξαγορά δισεκατομμυρίων δολαρίων χρέους της κυβέρνησης για τη βελτίωση της ρευστότητας στην αγορά ομολόγων. Ωστόσο, η ανάκαμψη ήταν βραχύβια και ελάχιστα συνέβαλε στον περιορισμό των εκροών των ETF.

Πάντως, ο επικεφαλής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων της BlackRock προβλέπει ότι ένα νέο κύμα εισροών από διαφορετικούς τύπους επενδυτών έρχεται στα ETF Βitcoin. Ο Ρόμπερτ Μίτσνικ είπε στο CoinDesk ότι τους επόμενους μήνες θα αρχίσουν να διαπραγματεύονται κρατικά επενδυτικά ταμεία, συνταξιοδοτικά ταμεία και δωρεές σε ETFs. Η BlackRock βλέπει «μια εκ νέου έναρξη της συζήτησης γύρω από το Βitcoin», προσθέτοντας έχει μιλήσει για το δημοφιλές κρυπτονόμισμα σε τέτοιου είδους ιδρύματα εδώ και αρκετά χρόνια, υποδηλώνοντας ότι θα μπορούσε να υπάρχει μεγάλη ζήτηση για έκθεση μέσω των ETF.

Αν και άγγιξε τα 60.000 δολάρια μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Fed, το Bitcoin δεν κατάφερε να διατηρήσει την ανάκαμψη και έπεσε πίσω στην αρχική τoυ θέση. Προς το παρόν, διαπραγματεύεται άνετα πάνω από τα 58.000 δολάρια, με την κεφαλαιοποίησή του στα 1.140 τρισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, η κυριαρχία του έναντι των altcoins έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα και έχει πέσει στο 50%.

Τα altcoins υπέφεραν εξίσου, αν όχι χειρότερα, με το Βitcoin τις τελευταίες ημέρες, αλλά τα περισσότερα αντέδρασαν καλύτερα με πιο εντυπωσιακά κέρδη τώρα.

Η αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων εν γένει έχει αυξηθεί περίπου κατά 4%, σύμφωνα με το CoinDesk 20 Index (CD20), καθώς τα altcoins όπως το Solana και το AVAX ηγούνται της ανάκαμψης μετά την… καταστροφή της Τετάρτης.

Η κεφαλαιοποίηση της ευρύτερης αγοράς κρυπτονομισμάτων κατάφερε να ανακτήσει περίπου 50 δισεκατομμύρια δολάρια από το χθεσινό χαμηλό και έχει πλησιάσει τα 2,3 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, το Βitcoin ενισχύεται 1,12% στα 58.427,53 δολάρια, ενώ το Ethereum κερδίζει 2,29% στα 2.975,19 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana καταγράφει εντυπωσιακή άνοδο 10,43% στα 136,54 δολάρια, ενώ το Cardano κερδίζει 2,76% στο 0,45364195 δολάριο.

Το Polkadot καταγράφει άνοδο 5,85% στα 7,01 δολάρια, το Dogecoin ανεβαίνει 4,48% στο 0,13131198 δολάριο και το Shiba Inu ενισχύεται 7,06% στο 0,00002287 δολάριο.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

#κρυπτονομίσματα #κρυπτονόμισμα #Bitcoin #ethereum
Keywords
Αναζητήσεις
prospathei-na-ekmetalleftei-ti-fed-to-bitcoin--anakabtoun-ta-kryptonomismata.htm
Τυχαία Θέματα
Προσπαθεί …, Fed, Bitcoin- Ανακάμπτουν,prospathei …, Fed, Bitcoin- anakabtoun