Προσπάθειες ανάκαμψης της Wall Street στο άνοιγμα της εβδομάδας

Με μικρά κέρδη ξεκινάει τη σημερινή (21/8) συνεδρίαση η Wall Street, που προσπαθεί να ανακάμψει μετά από ακόμα μία αρνητική εβδομάδα.

Αναλυτικά, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί οριακά κατά 0,07% στις 34,473.30 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 ανεβαίνει κατά 0,30% στις 4,383.68 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει σημαντική άνοδο κατά 0,78% στις 13,393.98 μονάδες.

Για την αμερικανική κεφαλαιαγορά ξεκινάει μια νέα εβδομάδα, με το επενδυτικό

κοινό να αναζητά στηρίγματα στα εταιρικά αποτελέσματα των εισηγμένων, όπως η Palo Alto Networks, που σημειώνει «άλμα» 14%, μετά τα καλύτερα του αναμενόμενου νούμερά της την Παρασκευή, με τη μετοχή να βρίσκεται κοντά στην καλύτερη ημερήσια επίδοση της διετίας.

Μέσα στην εβδομάδα, οικονομικά μεγέθη αναμένονται από την Macy's την Nordstrom και την Kohl’s.

Αντίστοιχα η Nvidia και η Snowflake θα τα δημοσιεύσουν την Τετάρτη μετά το κλείσιμό της συνεδρίασης.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη εβδομάδα έκλεισε στα «κόκκινα», με τον Nasdaw να σημειώνει απώλειες 2,6%, το Dow Jones 2,2% και τον S&P 500 2,1% με απώλειες για τρίτη σερί εβδομάδα, αρνητική επίδοση που είχε να καταγραφεί από το Φεβρουάριο.

Οι επενδυτές αφομοίωσαν επίσης τις αυξανόμενες αποδόσεις των ομολόγων και την αδυναμία από πλευράς Κίνας που έθεσε φραγμό στις αγορές κατά τη διάρκεια μιας τυπικά άτονης σεζόν.

«Ο S&P 500 βρίσκεται σε βραχυπρόθεσμη υπερπώληση, ένα τεχνικό μέτρο που περιλαμβάνει πολλά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του επενδυτικού κλίματος μαζί με μια σειρά πιο εσωτερικών μέτρων», σημείωσε την Παρασκευή ο Quincy Krosby, επικεφαλής παγκόσμιος στρατηγικός αναλυτής της LPL Financial.

Αυτή την εβδομάδα, οι επενδυτές αναμένουν μια ομιλία την Παρασκευή το πρωί από τον πρόεδρο της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ στο ετήσιο συμπόσιο της κεντρικής τράπεζας στο Jackson Hole του Wyoming, προκειμένου να λάβουν ακόμα περισσότερες ενδείξεις για τις κινήσεις της τράπεζας.

Wall StreetκέρδηDow JonesNasdaqμετοχές
Keywords
Αναζητήσεις
prospatheies-anakampsis-tis-wall-street-sto-anoigma-tis-evdomadas.htm
Τυχαία Θέματα