Πρωταγωνιστεί ο Γιώργος Προκοπίου στις παραγγελίες νεότευκτων πλοίων

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση της Allied, η Dynacom του Γιώργου Προκοπίου πρωταγωνιστεί στις παραγγελίες νεότευκτων, καθώς ήρθαν στο «φως» νέες παραγγελίές συμπληρωματικές με αυτές των προηγούμενων εβδομάδων.

Είναι πλέον αποδεδειγμένο, ότι η εταιρεία έχει 6 VLCCs σε παραγγελία τους τελευταίους δύο μήνες, με το σύνολο των πλοίων από το κινεζικό ναυπηγείο New Times να ανέρχεται

σε τέσσερα, ενώ υπάρχουν και άλλη μία παραγγελία στο επίσης κινεζικό ναυπηγείο DSIC.

Το κόστος για κάθε πλοίο είναι 115 εκατ. δολάρια, έχουν μεταφορική ικανότητα 320,000 dwt, ενσωματωμένο σύστημα scrubber και θα παραδοθούν το 2026-27.

Yπάρχει επίσης μια παραγγελία για 2+2 δεξαμενόπλοια μεταφορικής ικανότητας 75,000 dwt, στο New Times χωρίς να έχει γνωστοποιηθεί η τιμή.

Πηγή: Allied

Επιπλέον η Sea Traders, εταιρεία-βραχίονας στον τομέα των bulkers του Γιώργου Προκοπίου, έβαλε παραγγελία για 10 kamsarmaxes στο ναυπηγείο Hengli και αναμένεται σύμφωνα με το ναυλομεσιτικό οίκο να παραγγείλει 8 ακόμα από άλλο κινεζικό ναυπηγείο.

Τα πλοία μεταφορικής ικανότητας 82,000 dwt έκαστο, με σύστημα scrubber θα κοστίσουν 35 εκατ. δολάρια το καθένα και θα παραδοθούν μεταξύ 2025 και 2027.

Πηγή: Allied

Γιώργος ΠροκοπίουDynacomSEA TRADERSνεότευκτα πλοία
Keywords
Αναζητήσεις
protagonistei-o-giorgos-prokopiou-stis-parangelies-neotefkton-ploion.htm
Τυχαία Θέματα