Πρόβλεψη... εκτόξευσης του Bitcoin μετά το halving

08:59 9/2/2024 - Πηγή: Reporter

Με το 4ο halving να έχει προγραμματιστεί για τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, οι εικασίες σχετικά με τη μελλοντική τροχιά του Bitcoin δίνουν και παίρνουν. Κι αν η ιστορία είναι οδηγός, το δημοφιλές κρυπτονόμισμα μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά.

Ο Τσαρλς Έντουαρντς, ο ιδρυτής του hedge fund Capriole Investments, έχει κάνει μια εντυπωσιακή πρόβλεψη, «βλέποντας» ότι, εάν οι αποδόσεις του Bitcoin μετά halving μιμηθούν αυτές του 2020, η αγορά

θα μπορούσε να δει το Bitcoin να… εκτοξεύεται στα 280.000 δολάρια εντός του επόμενου έτους.

Η αντιστοίχιση της εξαιρετικής απόδοσης που παρατηρήθηκε το 2020 θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια υπερβολικά αισιόδοξη πρόβλεψη για το Bitcoin, επισημαίνει το CryptoPotato. Ωστόσο, ο Έντουαρντς δεν θεωρεί ότι το 2020 έγινε κάτι ακραίο, χαρακτηρίζοντάς το ως τον χειρότερο ανοδικό κύκλο του Bitcoin στην ιστορία.

Απέδωσε αυτή την απόδοση σε δύο σημαντικούς παράγοντες: τη σημαντική πτώση του δικτύου εξόρυξης, κυρίως λόγω της καταστολής της Κίνας, και τον επακόλουθο επιθετικό κύκλο σύσφιξης της Federal Reserve.

Αντίθετα, ο Έντουαρντς επεσήμανε ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο το 2024. Η ποσοτική χαλάρωση έχει ξαναρχίσει και η Fed, υπό την ηγεσία του προέδρου Τζερόμ Πάουελ, αναμένεται να εφαρμόσει τρεις μειώσεις επιτοκίων μόνο φέτος. Αυτή η στάση οδηγεί σε ασθενέστερο δολάριο, το οποίο ιστορικά συσχετίζεται με ένα ισχυρότερο Bitcoin.

Επιπλέον, ο Έντουαρντς επέστησε την προσοχή στην πρόσφατη κυκλοφορία των spot ETF Bitcoin, παρομοιάζοντας τον αντίκτυπό τους με ένα «δεύτερο halving».

Πρόβλεψη ακόμα και για 300.000 δολάρια

Ο αναλυτής κρυπτογράφησης επεσήμανε την άνοδο της αγοράς χρυσού μετά την εισαγωγή του GLD ETF το 2004, υποδεικνύοντας ότι το Bitcoin, με τη μικρότερη κεφαλαιοποίηση αγοράς του, θα μπορούσε ενδεχομένως να έχει ακόμη πιο σημαντικά κέρδη.

Ο γρήγορος ρυθμός τεχνολογικής υιοθέτησης ενίσχυσε περαιτέρω τις ανοδικές προοπτικές του Έντουαρντς. Υποστήριξε ότι η τροχιά ανάπτυξης του Bitcoin ξεπέρασε ακόμη και αυτή του Διαδικτύου, αναφέροντας την αυξανόμενη ταχύτητα των κινήσεων της αγοράς στη σημερινή ψηφιακή εποχή.

Ο Έντουαρντς προβλέπει ακόμα και απόδοση… 500% στους 18 μήνες μετά το halving, σε συνδυασμό με μια επιπλέον ανατίμηση 300% τα επόμενα 2-5 χρόνια μόνο από τα ETF. Ο συνδυασμός αυτών των παραγόντων τον οδήγησε σε μια συντηρητική εκτίμηση τιμής Bitcoin στα 300.000 δολάρια μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

#Bitcoin #κρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
provlepsi-ektoxefsis-tou-bitcoin-meta-to-halving.htm
Τυχαία Θέματα