Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Αττική- Ανοιχτά τελικά τα σχολεία

Κανονικά λειτουργούν τελικά τα σχολεία στο νομό Αττικής, αν και τα ξημερώματα ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης, είχε εισηγηθεί να μην ανοίξουν.

Οι νεότερες προγνώσεις από τους μετεωρολόγους ήταν όμως καθησυχαστικές και έτσι τα σχολεία άνοιξαν κανονικά.

Η καταιγίδα κατά τη διάρκεια της νύχτας δημιούργησε πάντως σημαντικά προβλήματα στην Αττική.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική μέχρι και τις 6 το πρωί είχε δεχθεί

ελάχιστες κλήσεις για άντληση υδάτων από Μαρούσι, Παλλήνη, Βριλήσσια και Πεντέλη. Η κακοκαιρία Elias που ξεκίνησε την επέλασή της την Δευτέρα, κυρίως στα Καλάβρυτα, το Αίγιο, την Κορινθία και τα Τρίκαλα, έφτασε στην Αθήνα γύρω στις 2 τα ξημερώματα, με έντονη βροχόπτωση και κεραυνική δραστηριότητα να «χτυπάει» αρχικά τον Πειραιά, τη Νίκαια, το Κερατσίνι, το Πέραμα και το Φάληρο και στη συνέχεια και άλλες περιοχές στα νότια προάστια όπως ο Άλιμος και η Νέα Σμύρνη.

Εξαιτίας των φαινομένων παρατηρείται επίσης αυξημένη κίνηση στους δρόμους.



Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη έντονη βροχόπτωση και καταιγίδες σημειώνονται το πρωί της Τετάρτης στη Στερεά Ελλάδα, τη Φωκίδα, την Εύβοια και την Ευρυτανία. Βρέχει, επίσης, στην ορεινή Κορινθία αλλά και στα ανατολικά της Αχαΐας ενώ για τη Θεσσαλία σημείωσε ότι δεν αντιμετωπίζονται ιδαίτερα προβλήματα

Κατά τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, οι έντονες βροχοπτώσεις μετατοπίζονται στην υπόλοιπη Στερεά, τη βόρεια Πελοπόννησο και την βόρεια Εύβοια.

ΑΤΤΙΚΗELIASκακοκαιρίαΚΑΙΡΟΣ
Keywords
Αναζητήσεις
provlimata-apo-tin-kakokairia-stin-attiki--anoichta-telika-ta-scholeia.htm
Τυχαία Θέματα
Προβλήματα, Αττική- Ανοιχτά,provlimata, attiki- anoichta