Πυρά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για τις δηλώσεις Βαρτζόπουλου σχετικά με τις γυναικοκτονίες

Αντιδράσεις προκάλεσε στα κόμματα της αντιπολίτευσης η δήλωση του υφυπουργού Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, σχετικά με τις γυναικοκτονίες, καθώς, μεταξύ άλλων ανέφερε πως «η γυναικοτονία έχει μια βιολογική βάση».

«Οι θέσεις του υφυπουργού Υγείας κ. Δημήτρη Βαρτζόπουλου ότι «η γυναικοτονία έχει μια βιολογική βάση» και ότι η επιθετική συμπεριφορά των ανδρών έχει βιολογικά χαρακτηριστικά δεν στερούνται μόνο επιστημονικής βάσης, αλλά είναι αναχρονιστικές και άκρως επικίνδυνες, εφόσον δικαιολογούν τέτοιες ειδεχθείς ενέργειες και οπλίζουν το χέρι πιθανών μελλοντικών

γυναικοκτόνων», αναφέρει σε ανάρτησή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Θανάσης Γκλαβίνας, προσθέτοντας: «Λίγες μόνο μέρες μετά τη δολοφονία της Κυριακής στους Αγ. Αναργύρους, καλούμε τη Νέα Δημοκρατία να αποδοκιμάσει άμεσα τις απόψεις του υφυπουργού της».

Για το θέμα εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση και ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας: «Η ανατριχιαστική και χυδαία τοποθέτηση του υφυπουργού Υγείας, ψυχιάτρου στο επάγγελμα, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, για τις γυναικοκτονίες υπερβαίνει τα όρια της ανοχής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να προχωρήσει στην άμεση απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση και τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.»

Απαντώντας στις επικρίσεις, ο κ. Βαρτζόπουλος προχώρησε σε διευκρινίσεις σχετικά με τις δηλώσεις του, πραγματοποιώντας την παρακάτω ανάρτηση:

«Η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων φτάνει στο σημείο άρνησης και της απλής λογικής.

Εκείνο το οποίο είπα και εννοώ είναι το αυτονόητο, ότι υπάρχουν διαφορετικά βιολογικά χαρακτηριστικά των φύλων, ότι το αρσενικό έχει συνήθως σημαντικότερη σωματική δύναμη, άρα είναι πιο επικίνδυνο στην επιθετικότητά του από το θηλυκό.

Ως εκ τούτου, θα πρέπει να υπάρχουν και ιδιαίτερες προβλέψεις και ιδιαίτεροι μηχανισμοί περιορισμού της ενδεχόμενης, εννοείται για πολλούς κοινωνικούς και άλλους λόγους, επιθετικότητας και βιαιότητας εις βάρος των γυναικών. Άρα, η έννοια της γυναικοκτονίας είναι απολύτως σωστή και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται απόλυτα και αποτελεσματικά.

Εννοούσα δηλαδή, είπα και υποστηρίζω ακριβώς το αντίθετο από τις αυθαίρετες κ προβοκατόρικες ερμηνείες».

#ΣΥΡΙΖΑ #Πασοκ #Βαρτζόπουλος #υφυπουργός_Υγείας #γυναικοκτονίες
Keywords
Αναζητήσεις
pyra-syriza-pasok-gia-tis-diloseis-vartzopoulou-schetika-me-tis-gynaikoktonies.htm
Τυχαία Θέματα