Πυρκαγιά σε Δερβενοχώρια, Μάνδρα, Λουτράκι: Δύσκολη νύχτα- Συνεχείς αναζωπυρώσεις

Έναν πύρινο «εφιάλτη» αντιμετωπίζει από χθες ολόκληρη η χώρα, καθώς έχουν ξεσπάσει σημαντικών διαστάσεων πυρκαγιές, με τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις να επιχειρούν με κάθε μέσο προκειμένου να ελεγχθούν.

Πιο συγκεκριμένα, μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια, ενώ η φωτιά στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου μαίνεται εκτός ελέγχου.

Λόγω της πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια η Αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε οδικά τμήματα των περιοχών της Μαγούλας και της Μάνδρας.

Ειδικότερα κλειστοί είναι οι εξής δρόμοι:

Στην
επαρχιακή οδό Ελευσίνας-Θηβών από τον κόμβο της Μάνδρας προς Θήβα μέχρι τα όρια με Θήβα και στα δύο ρεύματα.Στην οδό Φυλής από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλείστων.Στην επαρχιακή οδό Οινόης-Μαγούλας από το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ.Στις εξόδους της Αττικής Οδού προς Θριάσιο και Μάνδρα.Στην οδό Αγ. Αικατερίνης από Μάνδρα έως λεωφόρο Καταδρομών.

Το πύρινο μέτωπο έχει μεταφερθεί στον οικισμό Αγία Σωτήρα όπου καίει πυκνό δάσος. Το σημείο είναι δύσκολο, ενώ έχουν σταματήσει να επιχειρούν τα εναέρια μέσα. Είχε νωρίτερα δοθεί εντολή ολικής εκκένωσης στους οικισμούς Νεα Ζωή, Αγία Σωτήρα, Παλαιοχώρι, Πανόραμα και Πουρνάρια.

Στο πύρινο «μέτωπο» επιχειρούν 250 πυροσβέστες, 8 πεζοπόρα, 75 οχήματα και κατά τη διάρκεια της ημέρας συμμετείχαν 11 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα. Την ίδια ώρα, στο άλλο μεγάλο «μέτωπο», στο Λουτράκι, επιχειρούν 120 πυρισβέστες, 4 πεζοπόρα, 43 οχήματα και κατά τη διάρκεια της ημέρας 4 ελικόπτερα.

Ένα μεγάλο μέτωπο εκτείνεται επίσης σε μήκος 11 χλμ και φθάνει στον Λουτρόπυργο, δυτικά της Ελευσίνας, ορατό από το Καραούλι της Μάνδρας, το οποίο έχει τεθεί σε επιφυλακή

Νωρίτερα γνωστοποιήθηκε ότι ανακλήθηκαν οι άδειες όλου του ένστολου προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος μέχρι νεωτέρας λόγω των εκτεταμένων πυρκαγιών που μαίνονται στην χώρα.

Η εικόνα από το πύρινο μέτωπο στο Λουτράκι

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων από σήμερα, Τρίτη 18 Ιουλίου και για έξι μήνες, προκειμένου, «να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες και να γίνει διαχείριση των ζημιών και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την πυρκαγιά».

Την κήρυξη του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας αποφάσισε, σύμφωνα με τον Δήμο, «ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, ύστερα από αίτημα της δημοτικής αρχής, για τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στις δημοτικές κοινότητες Λουτρακίου - Περαχώρας και Ισθμίας της δημοτικής ενότητας Λουτρακίου - Περαχώρας και της δημοτικής κοινότητας Αγίων Θεοδώρων».

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία, λόγω της φωτιάς που μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου, ζητά από τους οδηγούς που κινούνται από τη Δυτική Ελλάδα, προς Κόρινθο και Αθήνα, μετά τον κόμβο της Επιδαύρου, να μην μετακινούνται προς τις προαναφερόμενες περιοχές.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, από τα διόδια Ελευσίνας μέχρι τα διόδια Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, η οποία είχε διακοπεί νωρίτερα.

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους των περιοχών Λουτρόπυργο, Άνω Βλυχάδα, Συνοικισμό Όθωνα και Ευταξία να εκκενώσουν τους οικισμούς τους λόγω δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Λουτρόπυργος, Άνω Βλυχάδα, Συνοικισμός Όθωνα και Ευταξία εκκενώστε τώρα προς Ελευσίνα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Παράλληλα, σε επιφυλακή μπαίνουν και οι κάτοικοι της Νέας Περάμου καθώς μήνυμα μέσω του 112 τους καλεί να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Υπό έλεγχο το μέτωπο στα διυλιστήρια

Στο μεταξύ, υπό έλεγχο είναι πλέον το μέτωπο της φωτιάς που κατευθυνόταν στα διυλιστήρια στο Λουτράκι.

ΠυρκαγιέςμέτωπαΛουτράκιΜάνδραΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΑ
Keywords
Αναζητήσεις
pyrkagia-se-dervenochoria-mandra-loutraki-dyskoli-nychta--synecheis-anazopyroseis.htm
Τυχαία Θέματα