Ράμα: Αρνείται να απολογηθεί μετά την επίθεση σε γυναίκα δημοσιογράφο

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα αρνείται να ζητήσει συγγνώμη για την άσκηση βίας σε γυναίκα δημοσιογράφο, την οποία έσπρωξε όταν τον ρώτησε σχετικά με επενδυτικό σχέδιο που συνδέεται με τον γαμπρό του Ντόναλντ Τραμπ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, χθες (20/3), ο Ράμα φάνηκε να σπρώχνει στο πρόσωπο τη δημοσιογράφο Αμπρόζια Μέτα και να απομακρύνεται μετά την ερώτηση που του απηύθηνε. Το βίντεο που απεικονίζει το περιστατικό έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο X.

Η Μέτα, που εργάζεται για το αλβανικό τηλεοπτικό κανάλι

Syri TV, είπε στο βαλκανικό δίκτυο BIRN ότι ο Ράμα «με άγγιξε στο μάγουλο με το χέρι του».

«Του είπα: «Μη με αγγίζεις άλλο» και αυτό ήταν», είπε, προσθέτοντας ότι η ερώτησή της στον πρωθυπουργό αφορούσε επενδυτικό σχέδιο στην Αλβανία που συνδέεται με τον Κούσνερ, γαμπρό του πρώην προέδρου των ΗΠΑ και νυν υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ.

«Δυστυχώς, τώρα, ο πρωθυπουργός Ράμα επιδεικνύει τη συνήθη αλαζονεία του απέναντι στους δημοσιογράφους με σωματική επαφή. Λυπάμαι που ο αρχηγός της κυβέρνησης δε μπορεί να ελέγξει τον εαυτό του όταν ερωτάται για θέματα δημοσίου ενδιαφέροντος», είπε η Μέτα.

{https://twitter.com/xhemajl_rexha/status/1770037270604550414}

Το SafeJournalists Network, ομάδα που υπερασπίζεται τα δικαιώματα του Τύπου στα Δυτικά Βαλκάνια, χαρακτήρισε τις ενέργειες του Ράμα «απαράδεκτες και ανησυχητικές» και τον προέτρεψε να ζητήσει συγγνώμη. Η ομάδα σημείωσε ότι ο Ράμα έχει ιστορικό «αντιποίνων» εναντίον δημοσιογράφων που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης συμμετοχής σε συνεντεύξεις τύπου.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα χαρακτήρισε τον Ράμα «μισογύνη» και το περιστατικό «βάναυση και απρεπή πράξη», σύμφωνα με το Politico.

Από την πλευρά του, ο Ράμα βγήκε στην αντεπίθεση αποκαλώντας την κατηγορία ότι εκφόβισε τη Μέτα ως «ψέμα, απεχθές και ασεβές προς τα αληθινά θύματα επιθέσεων της εξουσίας προς τις γυναίκες δημοσιογράφους σε όλο τον κόσμο». «Όχι μόνο δεν υπήρξε επιθετικότητα, αλλά όλες οι ερωτήσεις απαντήθηκαν με υπομονή», ανέφερε σε ανάρτησή του στο X.

Η Αλβανία, η οποία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατατάχθηκε στην 96η θέση, μεταξύ 180 χωρών, στον δείκτη ελευθεροτυπίας των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα για το 2023, μια από τις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη.

#Ράμα #ΑΛΒΑΝΙΑ #πρωθυπουργός #βία #γυναίκα #ΔΗΜΟΑΣΙΟΓΡΑΦΟΣ #Ελευθεροτυπία #Ελευθερία_του_Τύπου #Τραμπ #Επενδύσεις
Keywords
Αναζητήσεις
rama-arneitai-na-apologithei-meta-tin-epithesi-se-gynaika-dimosiografo.htm
Τυχαία Θέματα
Ράμα, Αρνείται,rama, arneitai