Ρεπουμπλικανοί: Ο DeSantis αντίπαλο δέος του Τραμπ για την προεδρία

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ron DeSantis, του οποίου οι συγκρούσεις με τη Disney και η επιθετική του ρητορική υπέρ της συντήρησης τον έχουν καταστήσει κορυφαία προσωπικότητα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, υπέβαλε υποψηφιότητα για την προεδρική κούρσα του 2024.

Η κατάθεσή του στην ομοσπονδιακή εκλογική επιτροπή έρχεται λίγο πριν από την επίσημη ανακοίνωση που πρόκειται να κάνει από κοινού με τον ιδιοκτήτη του Twitter, Έλον Μασκ, στην πλατφόρμα Twitter

Spaces.

Επισημοποιείται, έτσι, μια απόφαση που αναμενόταν ευρέως από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν ο DeSantis κέρδισε την επανεκλογή με ηχηρό τρόπο και τράβηξε την προσοχή ενός κόμματος που λαχταρούσε να γυρίσει σελίδα από τις πρόσφατες ήττες του.

Ο DeSantis μπαίνει στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών και μετέπειτα την προεδρία των ΗΠΑ λίγους μήνες αργότερα σε σύγκριση με άλλους διεκδικητές. Ωστόσο είναι από τους πιο δημοφιλής και, όπως μεταδίδει το CNN, έχει περισσότερη πέραση από όλους εκτός από έναν: τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αντιμετωπίζει τον DeSantis, τον οποίο είχε υποστηρίξει κάποτε ως κυβερνήτη της Φλόριντα, ως τον κορυφαίο εχθρό του εδώ και μήνες και του επιτίθεται τακτικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε συνεντεύξεις.

Για να ξεπεράσει τον Τραμπ, ο DeSantis θα πρέπει να πείσει τους Ρεπουμπλικανούς ψηφοφόρους ότι βρίσκεται σε καλύτερη θέση για να αντιμετωπίσει τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν τον ερχόμενο Νοέμβριο.

ΡΟΝ ΝΤΕ ΣΑΝΤΙΣΡεπουμπλικανικό ΚόμμαΠροεδρία των ΗΠΑΝτόναλντ Τραμπ
Keywords
Αναζητήσεις
repoublikanoi-o-desantis-antipalo-deos-tou-trab-gia-tin-proedria.htm
Τυχαία Θέματα