Σαββατοκύριακο με κορύφωση της ψυχρής εισβολής-Χιόνια και σε χαμηλά υψόμετρα

Κορυφώνεται η εντυπωσιακή για την εποχή ψυχρή εισβολή το Σαββατοκύριακο, συνοδεία τοπικών χιονοπτώσεων ασθενούς έως μέτριας έντασης.

Σύμφωνα με το μετεωρολογικό δελτίο της ΕΡΤ, το Σάββατο σε δυτική-κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, κεντρική-ανατολική Στερεά, τοπικά στο Αιγαίο και τη βόρεια Κρήτη περιμένουμε λίγες παροδικές χιονοπτώσεις και στα πιο νότια και παραθαλάσσια χιονόνερο.

Στην

υπόλοιπη χώρα θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί 6 με 8 και στη θάλασσα Κυθήρων πρόσκαιρα 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 8 με 10 βαθμούς, έως 12 μόνο στη δυτική Ελλάδα με παγετό τοπικά κυρίως τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις με πιθανές χιονοπτώσεις από το βράδυ κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 2 έως 8 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε νεφώσεις αυξημένες με πιθανές ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι ανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 0 έως 7 βαθμούς.

Την Κυριακή τοπικές χιονοπτώσεις θα επιμείνουν κυρίως σε Μαγνησία, κεντρική-ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο και τοπικά στο Αιγαίο με χιονόνερο στα νοτιότερα.

Οι βορειοανατολικοί άνεμοι θα επιμείνουν θυελλώδεις στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι πολύ χαμηλή για την εποχή με ισχυρό παγετό τοπικά.

ΚΑΙΡΟΣκακοκαιρίαχιονοπτώσεις
Keywords
Τυχαία Θέματα
Σαββατοκύριακο, -Χιόνια,savvatokyriako, -chionia