Σχεδόν σε χαμηλό 20ετίας οι άμεσες ξένες επενδύσεις στη Γερμανία

Στα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ μειώθηκαν οι άμεσες ξένες επενδύσεις στη Γερμανία το πρώτο εξάμηνο του έτους, από 34,1 δισεκατομμύρια την ίδια περίοδο το 2022, σύμφωνα με στοιχεία της Bundesbank.

Αυτά τα στοιχεία υποδεικνύουν μια από τις πιο μεγάλες πτώσεις εδώ και σχεδόν 20 χρόνια, ανέφερε από χτες το Γερμανικό Οικονομικό Ινστιτούτο (IW).

«Η καγκελάριος και ο υπουργός Οικονομικών επαινούν την υποτιθέμενη επιχειρηματική και επενδυτική ελκυστικότητα της Γερμανίας, όμως αυτό δεν επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία στο πρώτο εξάμηνο του 2023», δήλωσε

ο Γιούργκεν Μάτες, επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας Παγκόσμιας & Περιφερειακής Αγοράς στο IW που εκτιμά πως η κατάσταση είναι απίθανο να αλλάξει κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

«Σχεδόν κανένας από το εξωτερικό δεν θέλει να επενδύσει πια εδώ, οι συνθήκες τοποθεσίας είναι προφανώς πολύ αποθαρρυντικές για κάτι τέτοιο», έσπευσε να συμπληρώσει σύμφωνα με το Reuters. Το γερμανικό ΥΠΟΙΚ αναφέρει ότι υπάρχουν 80 δισεκατομμύρια ευρώ άμεσων ξένων επενδύσεων στα σκαριά.

ΓερμανίαΕπενδύσειςBundesbank
Keywords
Αναζητήσεις
schedon-se-chamilo-20etias-oi-ameses-xenes-ependyseis-sti-germania.htm
Τυχαία Θέματα