Σε άνοδο οι κατασχέσεις κρυπτονομισμάτων- Οι… πρωταθλήτριες κυβερνήσεις

Την τελευταία δεκαετία περίπου, χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν καταφύγει στην κατάσχεση κρυπτονομισμάτων. Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκεται στην… πρώτη γραμμή, διαθέτοντας κρυπτονομίσματα σχεδόν 15,27 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτό το σημαντικό απόθεμα, όπως αναφέρει το CryptoPotato, περιλαμβάνει 212.847 χιλιάδες Bitcoin και 45.654 χιλιάδες Ethereum.

Η υπόθεση Silk Road είναι ίσως η πιο διαβόητη περίπτωση όπου η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατέσχεσε περίπου 144.336 Bitcoin

το 2013. Η Silk Road ήταν μια διαδικτυακή μαύρη αγορά γνωστή για τη διευκόλυνση της πώλησης ναρκωτικών και άλλων παράνομων αγαθών χρησιμοποιώντας Bitcoin.

Μια άλλη δημοφιλής αγορά στο σκοτεινό δίκτυο που ονομάζεται AlphaBay στοχοποιήθηκε από τις Αρχές των ΗΠΑ το 2017. Αν και δεν είναι γνωστό το ακριβές ποσό των κατασχεθέντων κρυπτονομισμάτων, είχε αναφερθεί προηγουμένως ότι το απόθεμα περιελάμβανε Bitcoin, Ethereum και Monero, μεταξύ άλλων tokens.

Τρία χρόνια αργότερα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατέσχεσε Bitcoin αξίας περίπου 3,6 εκατομμυρίων δολαρίων στο πλαίσιο έρευνας για υποτιθέμενη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και απάτη που αφορούσε το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Bitfinex και τον συνδεδεμένο με αυτόν εκδότη stablecoin, Tether.

Μετά τις ΗΠΑ ακολουθεί η βρετανική κυβέρνηση, η οποία κατέχει 61,245 χιλιάδες Bitcoin, αξίας περίπου 4,34 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Arkham Intelligence.

Η γερμανική κυβέρνηση διαθέτει επί του παρόντος 49,859 χιλιάδες Bitcoin, με αξία περίπου 3,53 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση του Eλ Σαλβαδόρ έχει αναδειχθεί σε ενεργός συμμετέχων, με κατοχή 5.718.000 Bitcoin, αξίας περίπου 405 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όλο και πιο συχνή η κατάσχεση κρυπτονομισμάτων

Η πλειοψηφία των περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης αυτών των χωρών προέρχεται από κατασχέσεις για διάφορους λόγους. Αυτό περιλαμβάνει ποινικές έρευνες κατά τις οποίες τα κρυπτονομίσματα χρησιμοποιούνται σε παράνομες δραστηριότητες, όπως το ξέπλυμα χρήματος, η διακίνηση ναρκωτικών, η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και το έγκλημα στον κυβερνοχώρο.

Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου κατάσχουν περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης ως μέρος ερευνών για να τερματίσουν εγκληματικές επιχειρήσεις και να ασκήσουν διώξεις.

Οι κυβερνήσεις μπορούν να κατάσχουν κρυπτονομίσματα από άτομα ή επιχειρήσεις που είναι ύποπτα για φοροδιαφυγή μη αναφέροντας εισοδήματα ή συναλλαγές που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα. Οι κατασχέσεις χρησιμεύουν ως μέσο επιβολής της φορολογικής συμμόρφωσης και διασφαλίζουν ότι οι φορολογούμενοι εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.

Επιπλέον, τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων και άλλες πλατφόρμες ενδέχεται να υπόκεινται σε κανονισμούς που σχετίζονται με την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (AML) και τις απαιτήσεις του «γνωρίστε τον πελάτη σας» (KYC). Κατασχέσεις μπορεί να προκύψουν όταν οι οντότητες δεν συμμορφώνονται με αυτούς τους κανονισμούς ή συμμετέχουν σε δόλιες δραστηριότητες.

#CRYPTOPOTATO #Bitcoin #κρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
se-anodo-oi-katascheseis-kryptonomismaton--oi-protathlitries-kyverniseis.htm
Τυχαία Θέματα